Forsikringskonsernet Gjensidige betaler ut to milliarder kroner i overskuddskapital , tilsvarende fire kroner per aksje etter et noe svakere tredje kvartal enn ventet (se tabell).

"Utbetalingen er i tråd med gjeldende kapitalstrategi og utbyttepolitikk", heter det i kvartalsrapporten.

Selskapets combined ratio, kostnader og utbetaling i skadeforsikringsvirksomheten i forhold til premieinntektene, var 87,5 prosent (80,1), mens den var ventet til 82,3.

Gjensidiges Forsikrings lavere forsikringsresultat i tredje kvartal er delvis drevet av en engangsavsetning på 120 millioner kroner til omorganiseringskostnader, ifølge kvartalsrapporten, melder TDN Finans.

Omorganiseringskostnadene er knyttet til en reduksjon på om lag 190 årsverk i stabs- og støttefunksjoner.

Et mer normalt storskadenivå og en revisjon av aktuarmodellene for beregning av fremtidige erstatningsavsetninger, som hadde en positiv effekt på om lag 100 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, forklarer også reduksjonen i resultatet sammenlignet med det kvartalet, opplyser selskapet.

I tillegg hadde en kort periode med kraftig lokalt regn i deler av Norge en viss innvirkning på frekvensskadenivået.

«Justert for dette, var det underliggende frekvensskadenivået fortsatt relativt gunstig», heter det.

Gjensidige Bank hadde en positiv resultatutvikling sammenlignet med samme periode i 2015, hovedsakelig drevet av porteføljevekst.

"Pensjon og sparing hadde et noe høyere resultat enn i samme periode ifjor grunnet økt volum og en økning i netto finansinntekter", heter det i kvartalsrapporten.

Les også: Tar massiv nedskrivning i India

Apples Kina-mareritt fortsetter

Halv pris for Bowies Nerdrum

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.