Investeringsselskapet Sissener Sirius Asa hadde i fjor et resultat før skatt på 20 millioner kroner, ned fra 81 millioner kroner i 2013, viser årsregnskapet.

Fondet Sissener Sirius ble startet av Jan Petter Sissener i juni 2009, som siden har forvaltet det. Mandatet var opprinnelig tre år, men det ble fornyet til tre nye år.

- Er du fornøyd?

- Jeg er veldig fornøyd med at kundene har tjent masse penger.Vi har jobbet i seks år med dette selskapet, og jeg har knapt nok tatt ut lønn. Jeg har puttet betydelige midler i selskapet. Jeg har nå fått tilbake omtrent det jeg puttet inn, som er omtrent 26 millioner kroner, sier Jan Petter Sissener til Dagens Næringsliv tirsdag kveld.

Sissener tok ut en årslønn på mellom 400.000 og 500.000 kroner de siste seks årene, opplyser han til DN.

Siden oppstarten har fondet hatt drøye 115 prosent i avkastning. Fondet hadde en nettoavkastning på 86,5 prosent,og en bruttoavkastning på 102,2 prosent på de drøyt 2,5 årene. Oslobørs hadde i samme periode omtrent 49,6 prosent oppgang, opplyser Sissener.

32 mill. på to år

Fondet betalte 1,25 prosent av forvaltede midler i årlig forvaltningshonorar til Sissener AS, som eies 96 prosent av Jan Petter Sissener og 4 prosent av Kjell Magne Rystad.

Forvaltningshonorarene har de siste årene ligget på mellom tre og fire millioner kroner årlig, mens suksesshonoraret var i fjor 4,6 millioner kroner, mot 20,4 millioner kroner i 2013.

Dette innebærer altså et fall på 77 prosent i suksesshonoraret, mens fallet i totale honorarer var 64 prosent for året.

- Suksesshonoraret er basert på tre år, men ble utbetalt i sin helhet nå i mars. Det er på grunn av en litt dum legal struktur, som gjorde at aksjene i fondet ble solgt lineært gjennom desember måned, sier Sissener.

Totalt honorarer fra forvaltningen av fondet til Jan Petter Sisseners selskap er dermed 32,2 millioner kroner siste to år. Årsregnskapet til hovedselskapet Sissener AS er ennå ikke offentliggjort.

- Det hører med til historien at honoraret var for hele treårsperioden til fondet, og suksesshonoraret for de første årene var betingede honorar, avhengig av avkastningen til fondet resten av perioden. Av de 32 millionene er 26 suksesshonorar. 20 millioner er senere tilbakebetalt eierne. Nå har vi en virksomhet som går omtrent breakeven, sier Sissener.

- Så fra nå av går alle honorarer rett i din egen lomme?

- Ja, etter at de ansatte har fått bonus og skattefuten har fått sitt.

Fornyet mandat

Fondet ble avviklet før årsslutt 2014 og hadde derfor kun 15 millioner kroner investert i verdipapirer ved årsslutt og 309 millioner kroner i bankinnskudd, mot 326 millioner kroner investert i verdipapirer året før.

Sissener Sirius’ netto realiserte verdipapirgevinster var 16 millioner kroner i 2014 mot 80 millioner kroner året før.

 

Se DNtv: Kristian Kjelling viser effektiv trening for hele kroppen:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kristian Kjelling demonstrerer effektiv trening for hele kroppen
Bygg styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet med slyngetrening.
05:16
Publisert: