Det danske selskapet Dong Energy bekrefter å ha besluttet å gå ut av olje- og gassvirksomhet til fordel for satsing på fornybar energi.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

- Vi har besluttet å starte en prosess hvor vi sikter på å til slutt gå ut av olje- og gassvirksomhet. Dette bør ses i konteksten av Dong Energys strategiske transformasjon mot å bli en global leder i fornybar energi og et ønske om sikre de best mulige langsiktige utviklingsmulighetene for olje- og gassvirksomheten, sier Dongs konsernsjef Henrik Poulsen i en pressemelding.

Poulsen sier selskapet ikke kan garantere for utfallet eller hvor lang tid prosessen tar.

Konsernsjefen understreker samtidig at restruktureringen av Dongs olje- og gassvirksomhet har resultert i solid drift i årets tre første kvartaler.

- Vi venter nå at olje- og gassvirksomheten vil bli kontantstrømpositiv i 2016, et år tidligere enn tidligere kommunisert, sier Poulsen.

Dong Energy fikk et resultat før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) på 4.756 millioner danske kroner i tredje kvartal 2016, mot 4.431 millioner danske kroner i samme kvartal året før, ifølge kvartalsrapporten.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det ventet en ebitda på 4.550 millioner danske kroner.

Dong Energy fastholder utsiktene for 2016, og venter en ebitda 20-23 milliarder danske kroner i 2016 og bruttoinvesteringer på 18-21 milliarder.

Les også:   Høy luftforurensing i flere norske byer tirsdag

Slik er valgdagen i USA

Følg DNs LIVE-dekning av det amerikanske presidentvalget HER

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.