Lerøy Seafood Group fikk et driftsresultat før biomassejustering på 353 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, mot 435 millioner kroner i samme periode året før.

Det var ventet et driftsresultat før biomassejustering på  360 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

"Et krevende kvartal, men noe bedre enn ventet", heter det i en melding tirsdag.

Lerøy-sjef Henning Beltestad påpeker at prisutviklingen for atlantisk laks var svært sterk mot slutten av fjerde kvartal, som ga et høyere resultat enn selskapet forventet.

- Samtidig er det spesielt to faktorer som har påvirket konsernets inntjening negativt i kvartalet. Det ene er de vedvarende politiske handelshindringene  rundt import av ørret til Russland som har påvirket prisoppnåelsen for ørret negativt. Det andre er forsert utslakting av laks i Midt-Norge som har påvirket både kost og prisoppnåelse på laks negativt, sier Beltestad i meldingen.

Selskapet foreslår et utbytte på 12 kroner per aksje, omlag 650 millioner kroner, for 2015. Det var ventet et utbytte på 12,5 kroner per aksje, ifølge TDN Finans.

Lerøy venter et bedre resultat i 2016 enn i 2015, opplyser selskapet. Selskapet estimerer et slaktevolum på 183.000 tonn i 2016, mot tidligere guidet volum på 185.000 tonn.

Selskapet viser til potensialet for bedre produktivitet og de gode markedsutsiktene. Det vises også til estimater fra analysefirmaet Kontali, om at utbudet av norsk laks vil falle i 2016.

Lerøy skriver videre at kostnader til forebygging vil øke i 2016, men at det er et mål å redusere behandlingskostnadene i samme periode, ifølge TDN Finans.

Artikkelen fortsetter under.

Kostnader til fôr til fisk høstet i 2016 er anslått å øke sammenlignet med 2015. Styret ser imidlertid potensial for å redusere kostnader på andre områder i løpet av året.

Lerøy opprettholder budskapet om at konsernet ikke vil være fullt ut dekket med rensefisk før i 2016.

"Konsernet er også ydmyk for at oppdrett av rognkjeks er i oppstartsfasen, og at det vil komme forbedringer i både produksjon og bruk av rognkjeks som gradvis vil gi positive effekter i produksjonen av laks og ørret. Rensefisk er et viktig verktøy, men det kreves også andre verktøy for å optimalisere produksjonen", heter det i kvartalsrapporten.

Les også:
Asia i dag: - For et kolossalt pengemisbruk

Kraftig fall i investeringene på britisk sokkel i Nordsjøen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert: