Höegh LNG Holdings fikk en ebitda på 27 millioner dollar i første kvartal 2016, mot 38 millioner dollar i samme kvartal året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

Det var på forhånd ventet en ebitda på 29 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Total fraktomsetning ble 51 millioner dollar i kvartalet, mens total omsetning var 55 millioner dollar. Det var ventet fraktomsetning på 56 millioner dollar, mens total omsetning var ventet til 57 millioner dollar.

Selskapet har besluttet å betale et kvartalsutbytte på 0,10 dollar pr aksje for første kvartal.

«Grace»

Höegh LNG viser til bedringen i MLP-markedet den seneste tiden og skriver at dersom dette fortsetter kan selskapet komme i en posisjon til å droppe ned «Höegh Grace» til Höegh LNG Partners innen utgangen av året.

«Grace» vil være i posisjon til å bli droppet ned når den har startet kommersielle operasjoner i Colombia. Dette er ventet å finne sted i fjerde kvartal 2016, heter det i selskapets kvartalsrapport.

Det vises videre til at selskapet har finansiering til et ytterligere FSRU-nybygg. Selv om selskapet foretrekker MLP-finansiering vil de vurdere andre muligheter dersom MLP-markedet er utilgjengelig eller ikke er attraktivt priset over tid.

Höegh LNG har sikret en fraktkontrakt for FSRUen «Höegh Grace» frem til denne ventes å starte på FSRU-kontrakten i Colombia i fjerde kvartal 2016.

Til tross for et svakt LNGC-marked dekker kontrakten driftskostnader og drivstoffutgifter for perioden, skriver selskapet i kvartalsrapporten fredag.

Vurderer konvertering av nybygg

Höegh LNG fortsetter å forfølge tre FSRU-prosjekter med ventede oppstartdatoer som matcher levering av FSRU nummer syv i mars 2017.

Siden en ny FSRU-ordre etter dette ikke vil ha levering før sent 2018 vurderer konsernet alternativer som vil sette det i stand til å sikre mer enn ett prosjekt med tidlig oppstart, skriver selskapet i kvartalsrapporten fredag.

«Höegh LNG mener bestemt at en nybygget FSRU tilbyr den beste prosjektøkonomien for kunder. Men, for å møte tidlige oppstartdatoer, vurderer konsernet konverteringer av nybyggede «DFDE LNGCer», noe som vil inkludere planer for bestilling av utstyr med lang ledetid», heter det.

Les også:
125 dager etter at de startet, har de solgt 100 solcelleanlegg
Forsker: Sjenerøse offentlige ytelser i Norge gir høyt sykefravær og mange på trygd
Høye laksepriser: - Dette er en megatrend

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.