Lerøy Seafood Group fikk et driftsresultat før verdijusteringer av biomasse på 481 millioner kroner i tredje kvartal 2016, sammenlignet med 253 millioner kroner i samme periode året før, ifølge en melding torsdag.

Det var på forhånd ventet et driftsresultat før verdijusteringer av biomasse på 675 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av SME Direktør for TDN Finans.

Selskapet hadde imidlertid den høyeste omsetningen og det høyeste driftsresultatet per tredje kvartal i konsernets historie, påpeker Lerøy-sjef Henning Beltestad.

- Det er vi selvsagt meget fornøyd med. Kvartalet har også vært preget av biologiske utfordringer, lavere snittvekter enn forventet og høyere kostnader enn normalt, sier Beltestad.

Lerøy valgte å ta ut betydelige volum i et godt marked gjennom andre kvartal 2016 og gikk inn i tredje kvartal med 10 prosent lavere biomasse enn i samme periode i fjor, ifølge ham.

-  Dette har gitt konsernet høyere fleksibilitet i tidspunkt for uttak gjennom kvartalet, og med bakgrunn i konsernets markedsvurderinger har konsernet høstet et noe begrenset volum og valgt å bygge biomasse gjennom kvartalet, sier han.

Resultatet før skatt før biomassejustering var på 534 millioner kroner (231) av driftsinntekter på 4.268 millioner kroner (3.295). Det var ventet driftsinntekter på 4.137 millioner og et resultat før skatt på 698 millioner.

Driftsresultatet ble 411 millioner kroner (316). Verdijustering biomassen var -70 millioner i kvartalet (63).

Lerøy ser et slaktevolum på 165.000 tonn i 2016, inkludert andel av selskapets volum fra tilknyttede selskaper. Tidligere guiding var et slaktevolum på 173.000 tonn i 2016.

"Ledelsen og styret opprettholder sin forventning om  at andre halvår 2016 blir vesentlig  bedre enn andre halvår 2015. Med bakgrunn i planlagt høstet volum og gode  markedsutsikter forventes det i dag at konsernets inntjening i fjerde kvartal 2016 vil bli vesentlig bedre enn i tredje kvartal 2016", heter det i kvartalsrapporten.

I 2017 ser selskapet et slaktevolum på 180.000 tonn.

Les også: Kina kan vinne på Trump-seier

Norske aviser frykter Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Demonstrasjoner mot Trump flere steder i USA
Flere steder i USA samlet demonstranter seg onsdag kveld for å markere sin motstand mot valget av Donald Trump som president.
00:58
Publisert:

Kjetil Wiedswang forteller om hva Donald Trump kan få til.
04:48
Publisert: