Året har sålangt vært betydelig bedre enn fjoråret for meglerhuset ABG Sundal Collier.

Inntektene i årets tre første måneder rundet 922 millioner kroner, en oppgang på 166 millioner kroner fra de ni første månedene i 2014.

At virksomheten går skarpere vises også i bonusen. Sålangt i år er potten på rundt 220 millioner kroner, en forbedring på 62 millioner kroner per tredje kvartal ifjor.

I tredje kvartal utgjorde den "variable personalkostnaden" rundt 47 millioner kroner (39), mens antall ansatte var ned til 252 personer, fra 257 personer på samme tid i 2014. Og mens færre jobber innen megling (73), har antallet økt i investeringsbank-virksomheten (70).

ABG-sjef Knut Brundtland skriver i rapporten at det pulserende markedet man så for børsnoteringer i første halvår midlertidig har blitt satt på hold.

«ABGSC har blitt gitt mandat til å tilrettelegge flere planlagte IPOer, men disse er avhengig av at markedet er åpent og at investorer er mottagende for nye noteringer. Den seneste utviklingen i markedet støtter disse planlagte transaksjonene», heter det.

Brundtland opplyser også til TDN Finans at han både oppkjøpsaktiviteten og børsnoteringsaktiviteten å ta seg opp i tiden fremover.

- Dette gjelder både Norge og Sverige, dette gjelder alt i år og det ser også bra ut inn i 2016. Dette drives av lavt rentenivå og kapitalinngang i fond, sier Brundtland og legger til også redusert volatilitet i markedet er en faktor.

Høy volatilitet i markedet, blant annet som følger av forventninger til renteøkning i USA, har imidlertid holdt tilbake aktiviteten den seneste tiden, ifølge ham.

- Det er for tidlig å si hvorvidt det blir flere noteringer i 2016 enn i 2015. 2015 har vært mer aktivt enn 2014 så langt. I 2014 var aktiviteten god i Norge, men lavere i Sverige. I 2015 er dette omvendt. Begge markedene er nå åpne og det jobbes, så 2016 kan bli større enn 2015, samlet sett, sier meglertoppen.

Brundtland nevner retail, finans, bioteknologi og tradisjonell industri som aktuelle sektorer.

- Det er mye som skjer innen finans, hvor lønnsomheten er god selv om rentene er lave. Også tradisjonell industri, som har noen moderne produkter er aktuelt, sier han.

ABG-aksjen er opp 1,3 prosent til 6,8 kroner på lavt volum på en svak Oslo Børs sålangt tirsdag.


Les også:

- Om man tenker på konkurs i mer overført betydning, er det fare for det
- Risikoappetitten i markedene merkbart bedre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Norges viktigste firmabiltest
Norges viktigste firmabiltest
DNs firmabiltest er gjennomført for 21. gang, hvem blir årets vinner?
02:20
Publisert: