Sparebanken Vest kunne torsdag melde om et godt resultat for årets første halvår. Aller best var det nok for datterselskapet Norne Securities, som nå ser ut til å være på rett vei etter syv år med negative resultater.

– Vi leverer det som vi mener er et godt resultat. Vi har vært under etablering og gradvis bygget oss opp, og nå leverer vi et halvårs-resultat på 5,6 millioner kroner i pluss. Det er det beste resultatet i vår historie, sier daglig leder Tor Haldorsen i Norne Securities.

Omsetningsvekst

Omsetningen har økt til 40 millioner kroner første halvår, og Haldorsen ser 75 millioner i omsetning totalt i år som realistisk.

I 2014 hadde Norne en årsomsetning på 63,1 millioner kroner, og et negativt resultat på 4,2 millioner kroner. Likevel fikk nøkkel­ansatte bonus ifjor.

– Vi leverer på alle områdene våre, og har fremgang på aksje­megling, netthandelsløsningen vår og på corporate. Selv om transaksjoner stoppet opp etter fallet i oljeprisen, har vi gjort andre ting, og fokusert mer på eiendom, sier Haldorsen.

Da Pareto la ned sitt kontor i Bergen, snappet Haldorsen og Norne to av meglerne deres. I dag er de 40 ansatte i meglerhuset. Norne Securities eies av Norne Eierskap, bestående av hoved­sakelig Sparebanken Vest og en rekke mindre banker i tillegg til Must Invest. Sistnevnte eier også Fondsfinans.

– Det er viktig for oss med positive tall. Det er ingen tvil om at dette er blitt mer krevende enn vi så for oss, sier Jan Erik Kjerpeseth, administrerende direktør i Sparebanken Vest. Han tror det vil ta lang tid før tapene i Norne er dekket inn.

– Det vi er opptatt av nå er å ha et godt kompetansemiljø. Vi har helt andre tall enn Sparebank 1 Markets, sier Kjerpeseth, og viser til konkurrenten som har tapt flere hundre millioner kroner på sin satsing.

– Sparebanken Vest samarbeider godt med Norne på bedriftsmarkedssiden. Vi har et godt kontaktnett i Bergen, og jeg tror det blir enda bedre når banken og Norne samlokaliserer i det gamle Jonsvollskvartalet. Teknologien kjenner ingen grenser, men det er noe annet å treffes, sier Kjerpeseth.

Utro tjener

Konkurrenten Norse Securities opplevde halvert omsetning i 2014, fra 51,8 til 28,1 millioner kroner. Årsresultatet falt fra 13,6 til 6,2 millioner kroner.

– Det gikk ganske greit ifjor, sier daglig leder Stig Rognstad.

– Selv om dere halverte omsetningen?

– Det kan svinge litt, sier Rognstad, før han skylder på en utro tjener i systemet.

– Jeg vil ikke kommentere det. Jeg har nå tatt det ansvaret personen hadde selv, og det har fungert utmerket, men jeg orker ikke to jobber, sier han.

Norse fokuserer på produktene aksjemegling, fondssalg og fondsforvaltning.

– I tillegg selger vi også warrants, høyrisikoprodukter hvor du kan tape alt du har investert, sier Rognstad. Ved årsskiftet hadde selskapet 13 ansatte.

Christiania Securities opplevde en liten resultatnedgang fra 2013 til 2014. Selskapet omsatte for 21,2 millioner kroner ifjor, og eier Oddbjørn Hollen er tilfreds med resultatene etter forholdene.

– Det er krevende å drive en mindre meglerforretning med de endringene som er med hensyn til markedsplasser og systemer. Det kan vi tilpasse oss, og vi ser lyst på fremtiden, sier Hollen.

«Greit år»

Resultatet i år vil trolig bli likt ifjor.

– Det blir et greit år, og vi er ikke så langt unna hvor vi var i 2014. Vi har ambisjoner om å tjene litt penger, sier Hollen.

Nordic Securities hadde ifjor driftsinntekter på 75 millioner kroner, opp fire millioner kroner fra året før. 69 millioner kroner av inntektene kommer fra annenhånds­omsetning og kurtasje, en økning på 17 millioner kroner fra året før. Resten kommer fra virksomhet innen finansiell rådgivning.

– Selskapets omsetning er cirka 30 prosent høyere første halvår i 2015, med en omsetning på 41,2 millioner kroner mot 31,7 millioner kroner samme tid ifjor, sier daglig leder Rune Bjørneset.

Fusjon

Nordic Securities fusjonerte med deler av Nordic Investment Management, tidligere Front Securities as, i andre kvartal 2014.

Resultat før skatt endte på 1,2 millioner kroner, mot 1,7 millioner kroner året før. The Nordic Group eier 65 prosent av aksjene i selskapet.

 

 

 

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.