Norsk Hydro melder onsdag om et underliggende driftsresultat på 3,208 milliarder kroner i første kvartal kroner i årets første kvartal, sammenlignet med 0,77 milliarder kroner samme periode året før.

Resultatet når ikke helt opp til forventningen, som ifølge TDN Finans var 3,290 milliarder kroner.

Selskapet skriver i en melding at resultatet reflekterer økt salg gjennom hele verdikjeden og en sterkere amerikanske dollar.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere et rekordhøyt kvartalsresultat for andre gang på rad siden Hydro ble et rent aluminiumselskap i 2007, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

- Vi vil fortsette med gjennomføringen av forbedringsprogrammene våre, samtidig som vi ser etter enda flere tiltak som kan utvide det arbeidet som allerede pågår, sier han.

Se tabell nederst i saken.

Vekst utenfor Kina

DNB Markets skrev i en Hydro-oppdatering datert 13. april at meglerhuset venter at dempet kinesisk eksport og sesongmessig økende etterspørsel vil snu prisutviklingen i aluminiummarkedet i andre kvartal.

Norsk Hydro ser nå riktignok en etterspørselsvekst for aluminium utenfor Kina på rundt tre prosent i 2015, viser onsdagens rapport.

Videre opplyser selskapet at de venter et produksjonsunderskudd på rundt en million tonn, eksklusive Kina, påpeker TDN Finans. Nyhetstjenesten viser til at Hydro opplyser at kinesiske overproduksjon overgår det estimerte underskuddet eksklusive Kina. Globalt ser de et lite tilbudsoverskudd i primæraluminiumsmarkedet på rundt en halv millioner tonn inklusive Kina.

Globalt venter de en etterspørselsvekst på rundt seks prosent i 2015.

Konkurranseutsatt

Brandtzæg understreker at selskapet driver i «et svært konkurranseutsatt marked».

- Vi fortsetter med kvalitetsheving av porteføljen vår, blant annet gjennom oppkjøpet av verdens mest avanserte sorteringsteknologi, og med byggingen av en resirkuleringslinje for brukte drikkebokser, samt en ny produksjonslinje for karosseriplater for bil i Tyskland, som gir oss en ledende posisjon i et voksende europeisk marked, sier Brandtzæg.

Norsk Hydro

 

Les også:
Sunde taper på fergene
Kongen avsatte kronprinsen i Saudi-Arabia
Inntil 400 må gå i oljeserviceselskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.