Odfjell SE fikk et resultat før skatt på 8 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot minus 24 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av kvartalsrapporten torsdag.

Omsetningen var 244 millioner dollar i kvartalet ned fra 275 millioner på samme tid i fjor, mens det justerte driftsresultatet utgjorde 42 millioner dollar mot 13 millioner dollar for ett år siden. I andre kvartal 2015 tok selskapet nedskrivninger på 10 millioner dollar knyttet til salg av skip.

Driftsresultatet var 10 millioner, opp fra minus 9 millioner i 2014.

Odfjell viser i rapporten til at resultatet for andre kvartal var det beste kvartalsvis operasjonelle resultat siden tredje kvartal 2008.

«Vi har sett en jevn forbedring i kjemikalietankmarkedet i løpet av andre kvartal og har hatt økt inntjening både i det interkontinentale og i våre regionale markeder», heter det.

Odfjells kjemikaliefrakt indeks (ODFIX) gikk opp fem prosent sammenlignet med forrige kvartal.

Resultatet for Odfjell Terminals fortsetter i positiv retning. Aktiviteten var delvis styrt av høy etterspørsel for både spot og mellomlangsiktig lagring på grunn av kontango i oljemarkedet.

Kostnadskutt- og effektiviseringsprogrammet går som planlagt og alle kostnadsbesparende tiltak er i henhold til plan.

«Vi forventer at tredje kvartal 2015 vil være på samme nivå som andre kvartal 2015 for kjemikalietank-segmentet, som følge av ytterligere kostnadsreduksjon, men med et noe flatere marked. Vi forventer et stabilt til forbedret resultat i tankterminal segmentet gjennom økt kapasitet og fortsatt positiv utvikling ved terminalen i Rotterdam», heter det.

 

Les også: Riggansatte sagt opp på epost – truer med søksmål

Emilie Stordalen (23): - Det var et ekstremt sjokk å høre

NASA: Trolig uunngåelig at havet stiger 1 meter
 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert: