Det Helge Møgster-dominerte offshorerederiet Dof ASA leverer noe svakere resultater i andre kvartal sammenlignet med samme periode ifjor.

Omsetningen er lavere, men det er også kostnadene. En salgsgevinst på 138 millioner kroner ifjor, mot 3 millioner kroner i andre kvartal i år, farger ebitda-tallene.

Resultat før skatt, renter, av- og nedskrivninger (ebitda) var på 685 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot 982 millioner kroner i samme periode året før. Justert ebitda var 760 millioner kroner i kvartalet (976).

Resultatsvekkelsen ventes å fortsette i tredje kvartal.

"Styret forventer en operasjonell ebitda for 3. kvartal som er lavere enn operasjonell Ebitda for 2. kvartal. Styret opprettholder sineforventninger til inntjening for 2016 som tidligere rapportert", heter det i kvartalsrapporten.

Selskapet har tidligere guidet et ebitda-resultat på 2.900-3.300 millioner kroner for 2016.

Les også: Offshorerederi ser lønnsomhet i 2016

Ved utgangen av første halvår hadde Dof-konsernet 4601 ansatte inklusiv innleid personell. Dette er en økning på 218 personer siden årsskiftet, og har sammenheng med tilgang av nye skip i perioden og mer innleid personell på grunn av høyere prosjektaktivitet i perioden, fremgår det.

Reduksjon i antall ansatte de siste tolv månedene utgjør imidlertid 566 personer og er en effekt av planlagte kostnadskutt og lavere aktivitet på grunn av færre skip under management. Samtidig har de ansatte akseptert lønnskutt.

"Skandi Bergen", et av Dof ASA offshorefartøyer. Foto: Harald M. Valderhaug (Foto: Harald M. Valderhaug, NO-6050 V)

"Konsernet har siden årsskiftet arbeidet målbevisst med å kutte kostnader, herunder er det avtalt et lønnskutt for ansatte på land med unntak av Brasil på fra 5-15 prosent", heter det.

Les også: Slik er Dofs refinansieringsplan og Møgster: – Vi er vant til dette fra fisket – det er himmel eller helvete

Gjennomsnittlig utnyttelsesgrad for selskapets flåte var i første kvartal på 88 prosent. Subsea-flåten har oppnådd en utnyttelse på 86 prosent, AHTS-flåten på 85 prosent, og PSV-flåten på 93 prosent.

Konsernet har i andre kvartal hatt tre hel- og deleide skip i spotmarkedet i Nordsjøen, og to skip har vært i opplag i deler av perioden.

Gjennomsnittlig kontraktsdekning eksklusiv opsjoner for flåten er på 79 prosent for gjenværende del av 2016, henholdsvis 87 prosent for PSV-flåten, 71 prosent for AHTS-flåten og 78 prosent for subsea-flåten.

Les også: Asia i dag: Apple-sjef: - Et uvirkelig marked

Offshorerederiet Farstad: – Det svir kraftig nå dnPlus (DN+)

Cisco sies å kutte 14.000 jobber

Nye toner fra Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
00:00
Publisert: