Sjømatkonsernet Lerøy Seafood Group leverer et svakere driftsresultat før biomassejustering i tredje kvartal enn i samme periode ifjor.

Toppsjef Henning Beltestad påpeker imidlertid at konsernet samlet sett har den høyeste omsetningen, det høyeste driftsresultatet og høyeste resultat før skatt og biomassejustering per tredje kvartal noensinne.

- Tredje kvartal har vært krevende. Som følge av høyere uttakskostnader og lavere prisoppnåelse, oppnår Lerøy Seafood Group et lavere driftsresultat før verdijustering av biomasse, sier Beltestad i en melding onsdag.

Resultatet tilsvarer et driftsresultat før biomassejustering per kilo 7,3 kroner, mot 10,1 kroner på samme tid ifjor. Spotprisen på hel superior laks var ned 9 prosent mot samme periode.

- En svært varm sommer har vært bidragsyter til økte uttakskostnader, og kostnader per produsert kilo ble høyere enn i tidligere kvartal i år. I tillegg til den sesongmessige økningen i tilbud, la importstoppen til   Russland ytterligere press på prisene for laks og ørret, sier Beltestad.

Selskapet slaktet 41.499 tonn laks og ørret i tredje kvartal, opp fra 36.643 tonn i tredje kvartal 2013.

Lerøy-sjefen er positiv til utsiktene, og venter et driftsresultat før biomassejusteringer i 2014 på nivå eller noe høyere enn i 2013.

- Vi forventer at markedssituasjonen gradvis normaliseres som følge av en underliggende sterk vekst i etterspørselen, godt markedsarbeid, men også ved  at de globale handelsstrømmene av laks og ørret endres. Etterspørselen etter høykvalitets sjømat er svært god, og det er en tydelig trend som underbygger økt etterspørsel etter ferske produkter, sier han.

Av presentasjonsmaterialet fremgår det at Lerøy har innført «betydelige» tiltak for å redusere selskapets kostnader i 2015, og styret opplyser at det er tilfreds med grepene, ifølge TDN Finans.

For  2015 forventer Lerøy et høstet volumpå 166.000 tonn (gwt), inkludert andel av volum i tilknyttede selskaper gjennom 2014, ventes et totalvolum på 181.500 tonn, fremgår det.

Periodens bruttoresultat (ebitda) var på 397 millioner kroner, ned fra 451 millioner kroner i tredje kvartal ifjor.

Etter en verdijustering av biomasse på -221 millioner kroner i tredje kvartal (-320), var driftsresultatet på 81 millioner kroner (51) og resultat før skatt på 64 millioner kroner (49).

Les også:
Asia i dag: Farlig japansk spill
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.