- I vinter var det så sterk etterspørsel etter boliger at vi forserte salg av prosjekter som vi egentlig skulle lagt ut i andre kvartal. Derfor har vi hatt lite å selge på i sommer, sier administrerendre direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

Tomme boliglagre er årsaken til at Selvaag Bolig solgte noe færre boliger i andre kvartal enn samme periode ifjor, men med det sterke salget i første kvartal gjør likevel at det første halvåret er det beste i selskapet siden det ble børsnotert.

Utsolgt
Selvaag Bolig er i full gang med å prosjektere nye boliger som skal sendes ut i markedet fremover. Men ut året er det meste allerede solgt.

- Av de 1000 boligene vi skal levere de neste fem kvartalene, er 800 allerede solgt, sier Schumann. Men til tross for høy etterspørsel etter boliger- særlig i Oslo og Akershus - er ikke Schumann villig til å starte å selge boliger i den prosjektene som er under planlegging på lengre sikt.

- Vi kunne forsert noe salg , men overleveringstiden blir for lang. Da kan vi gå glipp av en prisøkning, sier han.

Tar ut prisveksten
Av den grunn legger Selvaag Bolig også ut prosjektene sine bit for bit, istedenfor å legge ut alle enhetene for salg med en gang.

- Da kan vi "tune" prisen bedre, og få mer ut av salget, sier han.  Til tross for at Selvaag nyter godt av priskveksten i boligmarkedet, håper Schumann på at særlig Oslo kommune klarer å regulere mere tomter til boliger, slik at tilbudet øker.

- Årlig boligbehov i Oslo de neste fem årene er 6400 boliger. Det som er planlagt for bygging er langt under det. Da vil prisene fortsatt stige, sier Schumann.

I Stavanger er boligmarkedet ikke like hektisk, men Schumann sier de derfor jobber med reguleringen og prosjektering av de tomteområdene de har der, så selskapet er klart når markedet tar seg opp igjen. Situasjonen er bedre for de andre regionbyene, Trondheim og Bergen.

- Vi kommer til å åpne et nytt kontor i Bergen om ikke lenge. Da vil vi også øke aktiviteten i dette området, sier Schumann,

Betaler utbytte
Selvaag Bolig betaler ut utbytte for første gang i første halvår. Selskapet har som strategi å betale ut utbytte to ganger i året, men har ikke gjort det tidligere. Nå kan aksjonærene glede seg over et utbytte på 0,70 øre per aksje.

 

 

Les også:
- Du kan bli tvunget til å betale mer på boliglånet ditt
I denne byen står annethvert hotellrom tomt
Thailands «teflon-økonomi» under press
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.