Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline øker topplinjen i andre kvartal, mens bunnlinjen er svak sammenlignet med samme periode ifjor.

En nedskrivning av skip på 25 millioner dollar bidrar til at driftsresultatet er halvert. Samtidig skuffer det kvartalsmessige utbyttet.

Spotmarkedsratene er på sitt laveste nivå på to år. Frontline-sjef Robert Hvide MacLeod varsler betydelig svakere rater i annet halvår enn i første halvår.

- Ratene i tankmarkedet har vært under press i andre kvartal, noe som har fortsatt inn i tredje kvartal, sier MacLeod i rapporten.

Selskapet kunngjør et utbytte på 0,20 dollar per aksje for andre kvartal 2016, mot et ventet utbytte på 0,26 dollar per aksje, ifølge en melding onsdag.

Frontline anslår en kontantmessig break even-rate for resten av 2016 på t/c-ekvivalent-basis til 21.200 dollar per dag for VLCCer og 17.300 dollar for suezmax-skip, ifølge kvartalsrapporten.

I forbindelse med fremleggelsen av rapporten for andre kvartal opplyste selskapet at estimatene var henholdsvis 22.500 dollar per dag for VLCCer og 17.900 dollar for suezmax-skip.

Frontline har sikret bankfinansiering på 548 millioner dollar og er nær ved å få godkjent ytterligere bankfinansiering på 325 millioner dollar for å delfinansiere 20 nybyggkontrakter, opplyser selskapet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.