Nordic Semiconductor fikk et driftsresultat på 10,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2015, mot 5,5 millioner dollar i samme periode året før, ifølge omarbeidede tall i selskapets kvartalsrapport fredag.

Selskapet opplyser at overgang fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjonsordning førte til en positiv effekt på 7 millioner dollar i fjerde kvartal. Eksklusiv denne effekten ble driftsresultat 3,8 millioner dollar i fjerde kvartal.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det i snitt ventet et driftsresultat på 5 millioner dollar.

I forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag 20. januar 2016 ble det opplyst at selskapet ventet driftsinntekter på mellom 46 og 47 millioner dollar i fjerde kvartal, hvorav 28-29 millioner dollar stammet fra Bluetooth Smart.

Selskapet opplyser at neste generasjons Bluetooth Smart-plattform nRF52 utvikler seg som planlagt, med forventet levering i andre-tredje kvartal 2016.

Ordreinngangen var på 37,8 millioner dollar i kvartalet.

Tror på 50 prosent

Nordic Semiconductor har fortsatt tro på at de vil kunne opprettholde 50 prosent bruttomargin over tid.

Det sa finansdirektør Pål Elstad i Nordic Semiconductor under selskapets kvartalspresentasjon fredag.

-Grunner til dette er økt tilfredshet hos kunder, kostnadskontroll og at vi ser at kundene etterspør mer komplekse produkter som har høyere margin, sa han.

Elstad sier videre at selskapets proprietære salg avtar, men at de samlet sett ser flatt salg innen segmentet fra 2015 til 2016.

Når det kommer til Bluetooth Smart venter selskapet at de vil se produkter med store volumer som inkluderer deres nrf52-chip i andre og tredje kvartal, sier Elstad.

Venter svakt kvartal

Første kvartal er aldri et sterkt kvartal for Nordic Semiconductor grunnet feiring av kinesisk nyttår.

Det svarer administrerende direktør Svenn Tore Larsen i Nordic Semiconductor under selskapets kvartalspresentasjon fredag på spørsmål om selskapet venter å øke omsetningen inkrementelt i første kvartal 2016.

- Første kvartal blir påvirket av kinesisk nyttår, dette gjør at vi ser 2,5-3 uker mindre produksjon. Så første kvartal er aldri et sterkt kvartal for Nordic, men vi guider ikke, sier Larsen.

Han legger til at selskapet har hatt svært god ordreinngang i januar, men at februar vil trekke noe i motsatt retning.

2016 blir bedre enn 2015

Larsen er trygg på at 2016 vil bli bedre for selskapet enn 2015.

Han viser til at selskapet har en rekke design-wins på 52-familien hvor produktene vil komme i løpet av året og på 51-familien innenfor nye segmenter.

-Spørsmålet er når produktene kommer. Kommer de i andre kvartal eller i fjerde kvartal er det stor forskjell på omsetningen, men vi har absolutt et bedre 2016 enn 2015, sier han til TDN Finans.

 

Les også:
Asia i dag: Det er offisielt – krakk på verdens børser
Får ikke hevet kjøp av 211 årgangsviner
- Lurt inn i en falsk trygghetsfølelse dnPlus

DNtv:

Slik smører du til Holmenkollmarsjen på lørdag
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.