Solstad Offshore fikk et resultat før skatt på 93 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot et resultat på 196 millioner kroner samme periode året før. Det skriver selskapet i kvartalsrapporten mandag kveld.

Driftsresultat ble 254 millioner kroner (329), mens fraktinntektene var 854 millioner kroner (872).

I rapporten skriver selskapet at det er vedtatt å iverksette nytt tilbakekjøpsprogram av egne aksjer.

- Ikke som forventet

Selskapet opplyser at spotmarkedet i Nordsjøen har vært varierende i kvartalet og på nivå med tilsvarende periode i 2013 og at «markedet ikke hittil ikke har utviklet seg som forventet».

Det vises videre til at dette skyldes periodevis lav aktivitet kombinert med for mye tilgjengelig tonnasje. På kort sikt forventes ikke store enderinger i ratenivået i spotmarkedet i Nordsjøen. I de øvrige markedene tror selskapet på et godt marked for moderne tonnasje, opplyses det.

Ledig kapasitet

Selskapets flåte hadde per utgangen av juli en fast kontraktsdekning på 66 prosent for gjenværende del av 2014. inklusive opsjoner er dekningen 73 prosent. For 2015 er tilsvarende dekning henholdsvis 44 prosent og 61 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.