Selvaag bolig hadde i fjor driftsinntekter på 2,95 milliarder kroner, mot 2,2 milliarder kroner i 2013.

- Totalt sett ble dette et svært godt år for selskapet. Boligmarkedet var rolig på starten av året, men forbedret seg kontinuerlig i årets ni siste måneder, administrerende direktør Baard Schumann.

Ebitda-resultatet justert for finanskostnader endte på 488,6 millioner kroner, tilsvarende en margin på 16,6 prosent. Basert på løpende avregning var Ebitda-marginen for 2014 15,9 prosent.

Aksjeøkning

Selskapets styre forventer nå en økning på utbyttet av aksjen på 140 prosent fra 2013.

- Gode resultater over tid gjør at styret innstiller på et utbytte for 2014 på 1,20 kroner per aksje. Dette er betydelig høyere enn det som er kommunisert tidligere, sier Schumann.

Et solid salg skal ha gitt byggestart for 757 boliger. Ved utgangen av 2014 hadde selskapet 1.308 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på omlag 4,7 milliarder kroner. På samme tid hadde selskapet 39 ferdige boliger som ikke var solgt.

Hett boligmarked

Schumann peker på den store pågangen i boligmarkedet, og tror derfor på et godt resultat for 2015.

- Vi er svært optimistiske med tanke på 2015. På starten av året har boligmarkedet vært svært godt, og med sterk urbanisering og lav boliglånsrente ventes den positive utviklingen å fortsette, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dette kan bidra til å stabilisere boligprisene

- Kjøpere bør være litt tålmodige nå

Solgte 35-millioners villa