Forsikringsselskapet Storebrand overrasker sterkt positivt med en bunnlinje som langt overgår forventningene i fjerde kvartal (se tabell).

- Storebrand leverer et resultat preget av vekst i både bedrifts- og personmarkedet. Vi har styrket vår posisjon som markedsleder innenfor tjenestepensjon i Norge og lykkes godt med å tilby attraktive løsninger til privatkunder, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en melding.

Storebrand opplyste 28. januar at de i fjerde kvartal har gjennomført flere tiltak som en del av selskapets langsiktige tilpasning til Solvens II.

- Vi er derfor godt fornøyde med å rapportere en beregnet Solvens II-margin på hele 168 prosent, sier Grefstad.

Selskapet ventet at tiltakene, i kombinasjon med øvrige vesentlige disposisjoner med regnskapsmessig effekt, samlet vil være nøytralt på resultat etter skatt for Storebrand-konsernet i fjerde kvartal.

- Vi har i flere år jobbet for å styrke reservene for økt levealder og ligger nå godt foran planen. Ved årsskiftet er om lag 83 prosent av oppreserveringen gjennomført, sier Storebrand-sjefen.

Storebrand rapporterte et resultat fra sparing-området på 301 millioner kroner, fra forsikringsområdet på 17 millioner kroner og -110 millioner kroner fra garantert pensjon-området og 68 millioner kroner fra øvrige områder, ifølge TDN Finans.

Det var på forhånd ventet et resultat fra sparing-området på 301 millioner kroner, fra forsikringsområdet på 92 millioner kroner og -1.559 millioner kroner fra garantert pensjon-området. Resultatet fra øvrige områder var ventet til -46 millioner kroner.

Styret i Storebrand foreslår ikke et utbytte for 2015, mot ventet 0,27 kroner per aksje. Selskapet planlegger et utbytte for 2016, opplyses det.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:
Det norske tar milliardnedskrivning

- Har voksne folk tatt risikoen, må de betale

Lavere priser trekker ned Hydro

Investorlegenden Jim Rogers: - Vi kommer alle til å betale en fryktelig pris  

Se DN Tv: Flyseteavgiften er ikke en god avgift

- Flyseteavgiften er ikke en god avgift
Konkurransetilsynet kommer med gode argumenter for å utsette avgiften, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
02:18
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.