Den tidligere fallskjermjegeren Erik Bertrand Larssen (41) har slått seg opp som foredragsholder og motivasjonsforfatter. Hans eget selskap Bertrand as leverer imidlertid millionunderskudd. I 2014 hadde selskapet et driftsunderskudd på 6,4 millioner kroner, etter at omsetningen falt fra 16,6 til 11,1 millioner kroner.

Larssen er likevel ingen slagen mann.

– Tallene er blodrøde, og det er mange som har sluttet. Vi fortsetter med elitelaget, skriver Erik Bertrand Larssen i en tekstmelding.

Han holdt selskapet solvent ved å konvertere ni millioner kroner fra lån til egenkapital. Dette var penger som i 2013 var gitt som lån fra Larssen til selskapet. Bertrand as har etter det en egenkapital på seks millioner kroner pr 31. desember 2014.

Ansatte sluttet

Bertrand selger et vidt spekter av tjenester, alt fra personlig trening, foredrag, lederutvikling til å arrangere helvetesuker.

I februar meldte VG at 13 ansatte har sluttet hos motivasjonsguruen bare det siste året.

En av dem som sluttet var partneren Tommy Fjeldheim, som er utdannet spesialsoldat og har 14 år bak seg fra spesialstyrkene.

I dag er 18 personer ansatt i Bertrand, ifølge selskapets nettsider.

Lønnskostnadene steg med nærmere to millioner kroner i 2014.

Kjendis-coach

Larssen er kjent for «Bertrands metode», som er «en metode med mentale teknikker for å prestere bedre i hverdagen».

Larssen har blant annet vært mental trener for langrennsløperen Petter Northug og golfspilleren Suzann Pettersen, og har også hatt tidligere BCG Norge-sjef Adam Saga Ikdal på kundelisten.

Bertrand har også forfattet bestselgerbøkene «Bli best med mental trening» og «Helvetesuka». Imidlertid ble ikke TV3-programmet «Bertrands metode» noen suksess, og programmet ble tatt av plakaten etter kort tid med lave seertall.

Gift med Mohn-arving

I juni ifjor giftet Larssen seg med Frank Mohn-arving Louise Mohn Larsen. I et storslått bryllup i Bergen Domkirke og påfølgende fest på Solstrand for 140 gjester ble de to smidd i Hymens lenker.

På gjestelisten sto blant annet Trond Mohns nye samboer Bodil Friele, og hennes og kaffekongen Herman Frieles datter Birgitte. De eneste gjestene rikere enn bruden var Cecilie og Kathrine Fredriksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.