Idex fikk et driftsresultat på -26 millioner kroner i andre kvartal 2014, sammenlignet med et resultat på -12 millioner kroner i tilsvarende periode året før, skriver TDN Finans.

Totale inntekter var 6 tusen kroner, sammenlignes med 789 tusen kroner i samme periode i fjor. I regnskapet er fjorårets inntekter oppført som «andre inntekter», ikke som inntekter fra salg. Ebitda endte på -25 millioner kroner, ned fra -12 millioner kroner i fjor.

- Takten øker nå og vi har økt til 45 heltidsansatte. Naturlig nok øker også driftskostnadene, og de vil fortsette å vokse. Men vi har en god finansiell posisjon, sier administrerende direktør Hemant Mardia i Idex.

Venter inntekter

Idex fortsetter å vente inntekter i andre halvår av 2014 og første kvartal 2015 med lansering av mobilenheter med Idex-sensorer senere i 2014 eller første kvartal 2015.

Tidligere denne uken meldte selskapet at deres fingerskanner skal brukes i en «flaggskipmodell» fra en asiatisk mobilprodusent. Hvilken produsent det er og hvor stort volumet er er kan ikke selskapet si noe om ennå.

Les mer: Første volumkontrakt for Idex

Oslo, 13.08.14: Prototype av andre generasjons fingerskanner fra Idex. Bildet viser skanneflaten på sensoren, all elektronikk ligger inne i samme modul.
Oslo, 13.08.14: Prototype av andre generasjons fingerskanner fra Idex. Bildet viser skanneflaten på sensoren, all elektronikk ligger inne i samme modul. (Foto: Elin Høyland)
- Fingerskanning har blitt en «må ha»-funksjon i toppmodeller av smarttelefoner nå. Produsentene kan ikke lenger sitte på gjerdet og vi er klare til å levere. Fra neste år har vi dessuten en ny generasjon skannere som gir nye muligheter designmessig, sier Mardia.

Neste generasjon av skannere fra Idex reduserer mengden silisium som kreves for å lage skanneren. Det påvirker prisen drastisk.

- Vi kan lage en skanner med større leseflate, men til 30 prosent lavere pris enn konkurrentene uten å tape lønnsomhet, sier Mardia.

Han håper å ha kunder også blant de ti største mobilprodusentene i verden i løpet av neste år.

Kortprodukter

I tillegg til telefoner og annen forbrukerelektronikk ser Idex mot markedet for betalings- og adgangskort. Det har de gjort lenge, men gjennombrudd ventes også her.

- Gjennom vår partner Cardtec har vi to store muligheter. Den ene er adgangskontroll i ulike markeder i Midt-Østen. Cardtec har blant andre myndighter i regionen på sin kundeliste og det er stor etterspørsel etter biometri. Den andre muligheten er en av verdens største kortutstedere som har uttrykt et ønske overfor oss å få integrert fingerskanning i sine betalingskort, sier Mardia.

Idex ASA

 

Les også:
- Hun kjeftet i telefonen som om jeg var en syvåring
NHH hyller egen utskjelt skatteprofessor
Russere strømmer til Vinmonopolet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.