– Det er vel noe i nærheten av norgesrekord vil jeg tro, sier Baard Johannessen (51) om omsetningen i de tre selskapene han eier, leder og er eneste ansatt i.

Små høyttalere

Dagens Næringsliv skrev igår om Johannessens kamp om å få oppdrettskonsernet SinkabergHansen til å betale for bruken av en patentert metode han har utviklet for å bekjempe lakselus. 1. desember starter rettssaken.

 

Men det er ikke primært lakselusselskapet EcoLice som bidrar med de store inntektene. Det er snarere salget av små høyttalere utviklet og produsert i Asia som har gjort Johannessen rik. Music Angel Europe solgte ifjor høyttalere for over 52 millioner kroner. Overskuddet før skatt var 6,7 millioner kroner. Men det er først og fremst i selskapet Nettforsk, som sitter på alle immaterielle rettigheter og patenter, bunnlinjen er mest imponerende med 19 millioner kroner i resultat før skatt.

50 millioner i kassen

Johannessen har siden lanseringen i 2011 solgt over en million minihøyttalere og satser tungt internasjonalt.

nKJEMPESUKSESS. Salget av minihøyttalere har vært en gullgruve for Baard Johannessen. Her leverere han 200 oppladbare mobilladere til Carina Tønnesen fra Senteret for Entrepenørskap.
nKJEMPESUKSESS. Salget av minihøyttalere har vært en gullgruve for Baard Johannessen. Her leverere han 200 oppladbare mobilladere til Carina Tønnesen fra Senteret for Entrepenørskap. (Foto: Fredrik Bjerknes)
– Vi har solgt bra i England gjennom Tesco-kjeden. Også i Østerrike har det vært bra salg. Danmark og Sverige henger litt etter, uten at jeg vet helt årsaken til det, sier Johannessen som drømmer om å få produktet inn i de store amerikanske kjedene.

– Da kan omsetningen bli både 20- og 30-doblet. Og da klarer jeg neppe å håndtere dette alene, sier han.

Som Dagens Næringsliv tidligere har skrevet er han forberedt på å bruke hele egenkapitalen han har bygget opp – 50 millioner kroner når året er omme – på kampen for lakseluspatentet.

– Jeg har nok brukt over fire millioner kroner allerede på patentprosessen og på advokater. Det blir helt sikkert veldig mye mer før denne striden med oppdretterne er over, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.