Telenor fikk et driftsresultat (ebitda) på 10,8 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015, opp fra 9,38 milliarder kroner året før.

Driftsinntektene ble 33,5 milliarder kroner, opp fra 30,44 milliarder kroner i samme periode i fjor.

- Fem prosent organisk inntektsvekst og fem prosent organisk ebitda-vekst i 2015 viser styrken til våre virksomheter. Vi starter imidlertid 2016 med økt konkurranse i noen av våre viktigste markeder. Det vil derfor bli min hovedoppgave å sørge for at lønnsom vekst og kostnadseffektivitet er i fokus, sier konsernsjef Sigve Brekke i en børsmelding.

Det var på forhånd ventet at teleselskapet skulle legge frem et resultat før finans (ebitda) før spesielle poster på 11,02 milliarder kroner. Driftsinntektene var ventet til 33,48 milliader kroner for kvartalet.

Dette ifølge et gjennomsnitt av estimater SME Direkte har hentet inn for TDN Finans fra elleve analytikere.

Ebitda-marginen endte på 32,4 prosent, opp fra 30,6 prosent.

Telenor fikk 6,6 millioner flere mobilkunder i løpet av fjerde kvartal og endte 2015 med 203 millioner kunder.

 

Styret i Telenor andbefaler et utbytte på 7,50 kroner per aksje. Utbyttet skal utbetales i to runder, en runde i mai og en i oktober på henholdsvis 4 kroner og 3,50 kroner.

Utbyttet skal godkjennes på generalforsamlingen 11. mai.

Nedskriving i Danmark

Telenor har slitt med sterk konkurranse i det danske markedet, og har iverksatt tiltak for å snu om på virksomheten. Telenor beskriver imidlertid fortsatt utsiktene som «utfordrende» i det danske telemarkedet, og har valgt å ta nedskrivninger på 2,1 milliarder kroner i regnskapet i fjerde kvartal.

Norge

Driftsinntektene i Norge ble 6.719 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, ned fra 6,730 millioner kroner i fjerde kvartal 2014.

Ebidta endte på 2.617 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 2.747 millioner kroner året før.

Turbulent kvartal

Dette kvartalet er det første hele kvartalet Sigve Brekke har hatt ansvaret for.

Brekke tiltrådte som konsernsjef i Telenor i august 2015.

Det siste kvartalet i 2015 for Telenor var preget av stor uro. Selskapet måtte tåle sterk kritikk blant annet for håndtering av alvorlige korrupsjonsanklager mot deleide Vimpelcom, påstander om at CV-juks mot Sigve Brekke og for lav kvinneandel rundt lederbordene i selskapet.

Styreleder Svein Aaser gikk av den 30. oktober etter mistillit fra storeier og næringsminsiter Monica Mæland, og kort tid senere måtte fire betrodde medarbeidere midlertidig fratre - deriblant finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen.

Venter fortsatt vekst

Telenor venter fortsatt god organisk inntektsvekst for konsernet i 2016. Men den skarpe konkurransesituasjonen i markeder som Thailand og Malaysia kan presse ebitda-marginene.

Selskapet fortsetter å rette sine investeringer mot utbygging av både mobil- og fastnett.

Det ventes en organisk inntektsvekst på to til fire prosent og en ebitda-margin på 33 til 44 prosent. Investeringsandelen vil ligge mellom 17 og 19 prosent.

 

Følg markedet på DN Investor HER

Se DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.