Telekomselskapet Telenor leverer bedre resultater enn ventet i tredje kvartal. Samtidig tynges regnskapet av store nedskrivninger i India, samt massive tap på salg av eiendeler, som aksjenedsalget i Vimpelcom.

- Tredje kvartalet har vist god utvikling, med fortsatt omsetningsvekst og en rekordhøy EBITDA, støttet av et styrket kostnadsfokus i konsernet. Et høydepunkt dette kvartalet er den oppløftende utviklingen vi ser i Bangladesh og Pakistan som følge av økt databruk, sier Telenor-sjef Sigve Brekke i dagens melding.

Resultat før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) og andre poster var på 12.459 millioner kroner, sammenlignet med 11.848 millioner i samme periode ifjor.

Det var på forhånd ventet en ebitda før andre poster på 11.911 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Telenor fikk en ebitda på 12.383 millioner kroner i tredje kvartal 2016, sammenlignet med 11.430 millioner kroner i samme periode året før. Det var ventet en ebitda på 11.850 millioner kroner.

Opprettholder guiding

Omsetningen var på 32,8 milliarder kroner (31,8), mot 32,8 milliarder ventet.

- Mens omsetningen i  Norge påvirkes av lavere inntekter fra internasjonal  gjesting, ser vi samtidig god etterspørsel etter våre nye mobilabonnementer. Også utviklingen innen høyhastighetsbredbånd i Norge og Sverige har vært god i  kvartalet, sier Brekke.

Telenor opprettholder tidligere guiding for helåret. Telenor ser fremdeles en organisk omsetningsvekst på 1-2 prosent i 2016, og en ebitda-margin før andre poster på om lag 35 prosent.

Massiv nedskrivning

Samtidig skrives lisensene i India ned med milliarder, som tynger selskapets driftsresultat (se tabell).

"Som følge av nylige observasjoner i det indiske markedet, har virkelig verdi av lisensene i India blitt vurdert, og det har blitt foretatt en nedskrivning på 4,0 milliarder kroner", heter det i kvartalsrapporten.

Resultat før skatt er også tynget av et tap på 3,2 milliarder kroner fra salg av eiendeler.

- I løpet av tredje kvartal startet vi prosessen med å selge våre aksjer i VimpelCom Ltd. etter den strategiske beslutningen om å selge oss ut av selskapet. Vi vil fortsette å fokusere på å skape verdier fra økt etterspørsel etter data i våre kjernevirksomheter, sier Telenor-sjefen.

En inntektsskatt på 1,6 milliarder bidrar til et nettoresultat på -4,0 milliarder kroner i tredje kvartal (-1,8), mot et ventet nettooverskudd på 0,3 milliarder kroner.

Les også: Apples Kina-mareritt fortsetter

Halv pris for Bowies Nerdrum

Trolig fortsatt politisk kaos i USA etter valget

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.