Gårsdagens børsvinner, oljeselskapet DNO International, gikk på et realt resultatskrell i andre kvartal.

Selskapets resultat før av-og nedskrivninger (ebitda) var på -34 millioner kroner, mot en ebitda på 565 millioner kroner i samme periode året før, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet en ebitda på -4 millioner kroner.

Varslet svakt resultat
DNO varslet 17. august at selskapet hadde gjort om regnskaper siden 2007 grunnet reallokering av selskapets oljeproduksjon i Kurdiske Nord-Irak, noe som ville tynge andrekvartalstallene.

I andre kvartal ville selskapet få en omsetning på 140 millioner kroner og et nettoresultat på -190 millioner kroner, ble det opplyst da.

Nettoresultatet ble -176 millioner kroner sammenlignet med 163 millioner kroner i pluss i andre kvartal i fjor, og mot ventet -190 millioner kroner.

Løftet av Total
Oljeselskapet fikk et kraftig løft på børsen tirsdag etter at det ble kjent at det franske oljeselskapet Total har kjøpt nye andeler i oljefelt i irakisk Kurdistan, der DNO er en betydelig aktør.

- At Total gjør nok et kjøp i Kurdistan er positivt i forhold til risikovurderingen for hele regionen. Vi antar at et så stort selskap som Total gjort et solid forarbeid og er på trygg juridisk grunn i forhold til hva de foretar seg, sier analytiker Anders Holte i ABG Sundal Collier til TDN Finans.

DNO hadde en produksjon på 23.234 fat per dag på WI-basis i andre kvartal, ifølge kvartalsrapporten.

I første kvartal var produksjonen 42.116 fat per dag (justert), mens den var 48.582 fat per dag i andre kvartal 2011 (justert).

Én milliard i investeringer
Selskapet gjentar at de planlegger investeringer (CAPEX) på rundt en milliard kroner i 2012.

I tillegg komme planlagte letekostnader på 250 millioner kroner.

Av dette ventes utviklingsinvesteringer (CAPEX) på rundt 700 millioner kroner i andre halvår, og letekostnader på 65 millioner kroner, opplyses det.

Les også:
DNO bekrefter olje i Oman

Kurdistan venter på Bagdad-betaling
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.