DNO International melder at det har observert olje og gass i Jurassic og Triassic intervaller i Tawke 17-brønnen.

Testprogrammet, som ventes å vare opp til tre måneder, vil fokusere på syv nylig oppdagede reservoar-intervaller med produksjonspotensial.

- Vi har nå gjennomført boringen og skal i gang med et stort testprogram. Det indikerer at vi har observert nye spennende ting under boring, men så er det for tidlig å si noe om hva dette kan føre til. Når vi gjør et såpass omfattende testprogram så indikerer det at dette er spennende, men så får vi komme tilbake til hva dette betyr i tall, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i DNO International til TDN Finans onsdag.

Resultatvarsel
DNO International venter at selskapets inntekter blir på 570-600 millioner kroner i første kvartal 2013, og at dets frie kontantposisjon med 200 millioner kroner til 1,7 milliarder kroner. På forhånd hadde analytikerne ventet inntekter på 871 millioner kroner ifølge en sammenstilling gjort av Bloomberg.

- Det at produksjonen er såpass annerledes i første kvartal enn i fjerde kvartal, gjør at vi følte det var riktig å gi et lite innsyn i hvor resultatet ender. Det er litt sesongmessige hensyn og generelt lavere produksjon i Kurdistan som er viktigste grunn til redusert produksjon, sier sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i DNO International til TDN Finans.

Bratlie understreker at selv om produksjonen er lavere, har kontantstrømmen til selskapet vært god.

- Vi har kontroll på dette. Vi har ligget på en god kontantbeholdning lenge og det er et viktig parameter for oss. Vi tror det er et viktig tall å få ut når produksjonen faller, sier han.

Venter dobling i Jemen
DNO International sier første fase av feltutviklingsfasen i Jemen vil øke bruttoproduksjonen til 5.000 fat per dag, som igjen ventes å dobles i andre fase, som vil ta rundt ytterligere ett år.

- Yaalen-funnet er en ny utbygging. Vi jobber med et feltutviklingsprogram hvor første del ventes gjennomført ved slutten av året. Det vil kunne bety en bruttoproduksjon på 5.000 fat per dag, hvor DNOs andel vil være rundt halvparten, sier Bratlie.

- Når vi starter fase to er ambisjonen en ytterligere dobling av produksjon. Det vil komme noe senere. Vi vil vel i hvert fall bruke ett år til på videre utbygging uten at jeg har noen detaljer på det her nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.