TGS-Nopec justerer ned forventningene til selskapets nettoinntekter for helåret ettersom de ser forsinkelser i påvente av nye lisenstildelinger. Selskapet venter nå 810-870 millioner dollar i netto inntekter for 2013. Det melder selskapet tirsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det på forhånd ventet inntekter på 955 millioner dollar for 2013.

company:tgs

De totale investeringene er ventet til 400-440 millioner dollar med en pre-funding-andel i den lavere enden av tidligere guidet 40-50 prosent.

Investeringene i tredje kvartal er på 112 millioner dollar, med en prefunding-rate på 39 prosent. Netto inntektene for kvartalet er ventet å være på 191 millioner dollar, ifølge selskapet.

Ifølge estimater fra SME Direkt var inntektene i tredje kvartal ventet til 225 millioner dollar.

Sterkt "late-sales"
«Vi fortsetter å se forsinkelser som følge av at vi venter nye lisenstildelinger», skriver TGS, som samtidig opplyser at de fortsatt opplever sterkt late-sales.

«Vi forblir veldig fokusert på kvalitet, og dette fokuset har resultert i at vi har måttet passere eller utsette et antall prosjekter med lav prefunding hvor risikoen for å oppnå den krevde avkastningen er for høy» skriver selskapet.

TGS rapporterer kvartalstall 23. oktober.

Ingen endring for kontraktseismikk
TGS-Nopec sier de står ved den tidligere guidingen om at rundt fem prosent av de totale inntektene vil komme fra kontraktseismikk.

Det sier finansdirektør Kristian Johansen i TGS-Nopec til TDN Finans tirsdag.

- Når vi ikke skriver noe om det i dagens melding, så betyr det at vi ikke ser noen grunn til å endre guidingen på nåværende tidspunkt, sier han.

TGS-aksjen raser på Oslo Børs og er ned 12,36 prosent til 151,70 kroner, omsatt for 116 millioner kroner drøye halvtimen etter børsåpning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.