De amerikanske børsene falt som ventet markert fra start fredag, men hentet seg raskt inn igjen til et moderat fall.

Mot slutten av den amputerte børsdagen gikk det imidlertid gal vei igjen, og de tre nøkkelindeksene endte ned mellom 1,48 og 1,73 prosent.

Amerikanske børser var stengt torsdag da børsene i Asia og Europa falt kraftig grunnet frykt for gjelden i Dubai skal utløse mer utlånstap for bankene.

Overvurdert

Senior porteføljeforvalter Peter Sorrentino hos Huntington Asset Advisors, mener årets sterke børsoppgang har medført at aksjemarkedet er overvurdert.

- Vi har ventet på noe som ville starte en korreksjon. Dette kan være den utløsende faktoren, sier Sorrentino til CNNMoney.

Ifølge CMA DataVision, som følger kredittmarkedene, er det 35.82 prosents sannsynlighet at Dubai vil misligholde gjelden.

- Nye markeder kan bli mest skadet ettersom vi har sett de største oppgangene der. Vi er en måned fra 2010, så vi kan se en betydelig andel investorer som kutter deres potensielle tap nå. Dommedagsscenarioet er at dette kan bringe tilbake hele finanskrisen, sier Henrik Drusebjerg i Nordea Investment Management til Bloomberg News fredag.

-Fortsatt mye gjeld
Dubai World som har gjeld på 59 milliarder dollar, har søkt om utsatt betaling av mye av gjelden.

- Hvis Dubai misligholder gjelden kan dette starte en bølge med misligholdelser i andre områder. Dette kan gjøre at markedene tar seg en pust i bakken og faller tilbake, sier styreleder Mark Mobius i Templeton Asset Management til Bloomberg News.

- Det er en uventet hendelse og det påminner oss det påminner oss om at det fortsatt er mye gjeld og underliggende problemer der ute, sier investeringssjef Karl Mills hos Jurika, Mills & Keifer til CNNMoney.