Selskapet Hankø Utvikling, som eies av investorene Rasmus Os, Helge Mørk, Erik Klaveness og Henning Forsberg, har siden 2004 forsøkte å bygge et større hytteanlegg i Husebukta på Hankø.

Det planlagte anlegget, som skal bestå av 38 hytter tilknyttet hotellet, har møtt innbitt motstand fra både lokalbefolkning og hyttenaboer.

Mens utbyggeren av Husebukta på Hankø går til sak mot staten, fortsetter motstanderne kampen for å få hytteprosjektet stanset, skriver Dagens Næringsliv.

Filmregissør Harald Zwart, forfatter Ari Behn og kronprinsesse Märtha Louise har vært blant dem som har protestert mot byggingen.

Rasmus Os (31), deleier i selskapet som skal bygge utleiehytter i tilknytning til Hankø Fjordhotell, kaller motstanderne av utbyggingen for «aktivister» og hevder de kommer med påstander uten forankring i fakta for å skape usikkerhet rundt prosjektet.

Anker servitutt-spørsmål
Etter flere runder i Fredrikstad kommune, hos Fylkesmannen og i Miljøverndepartementet, endte konflikten tidligere i høst i Fredrikstad tingrett.

Byggemotstanderne fikk ikke medhold i retten, og har nå anket saken.

Motstandernes advokat Rasmus Asbjørnsen avviser forøvrig at de presenterer feilaktige fakta, slik Os hevder.

– Vi presenterer saken slik vi mener er riktig. Det faktum at de velger å saksøke illustrerer at det ikke er urealistisk at de vil seksjonere. Dermed står saken i en litt annen stilling, sier Asbjørnsen til Dagens Næringsliv.

Saksøker staten
Utbygger påstår i utgangspunktet at det ikke er nødvendig med noen seksjonering for å starte byggearbeidene.

Samtidig har Hankø Utvikling selv gått til sak mot staten i et forsøk på å få opphevet forbudet mot å seksjonere.

Ifølge årsberetningen for Hankø Utvikling 2011 er selskapets likviditet og økonomiske situasjon som følge av lån fra aksjonærene tilfredsstillende. Selskapet skriver samtidig at «... forsinkelsene som er påført som følge av den offentlige saksbehandlingen vil medføre betydelige ekstra kostnader».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.