14.21 Støtter Sykkel-VM i Solbergs hjemby

Regjeringen ber Stortinget om fullmakt til å inngå en avtale med Norges Cykleforbund, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune om å dekke inntil 30 millioner kroner til sykkel-VM i Bergen i 2017.

Les også: Gir støtte til sykkel-VM i Bergen

13.55: Forstår at folk oppfatter det som urettferdig

- Ja, selvfølgelig skjønner jeg det, svarer finansminister Siv Jensen på DNs spørsmål om avgiftsregimet på elbiler kan oppfattes som urettferdig..

Regjeringens egne tall viser at elbilkjøperne ligger langt over lønnssnittet for vanlige bilkjøpere.

Les mer: Forstår at folk synes det er urettferdig

13.33: DNB Markets mener det ikke var overraskende at revidert nasjonalbudsjett for 2014 inneholdt noen «ekstra påplussinger». Nordea Markets ser ingen grunn til å endre sitt syn på veksten i norsk økonomi eller renter. Det viser oppdateringer fra meglerhusene onsdag, ifølge TDN Finans.

Les mer: - Ingen grunn til å endre syn

13.22: Enkel båtmotoravgift fjernes

12.41: Slutt på snokingen

Det blir slutt på å hemmeligholde snokingen av hva naboen tjener når skattelistene legges frem ved hver høst. Nå skal skatteyter få vite hvem som sjekker ligningen til vedkommende på nettet.

Les mer: Innfører snoking-varsel

11.52: Lønnsadelen kjører elbil

Gjennomsnittsinntekten for landets mange elbileiere, er på 900.000 kroner. For første gang dokumenterer Finansdepartementet at det er lønnsadelen i Norge som kjøper seg elbil. I tillegg vil staten tape opp mot fire milliarder avgiftskroner i 2014.

Les hele saken:  Lønnsadelen kjører elbil

11.24:  Les alt om budsjettet i kortform her: Budsjettet på 1-2-3

10.52: Beholder elbilgodene

10.48: Venter vekst på 1,9 prosent i år

Ifølge prognosene i budsjettet vil aktiviteten i fastlandsøkonomien, målt ved brutto nasjonalproduktet (bnp), øke med 1,9 prosent i år fra ifjor. Til neste år anslås veksten til 2,2 prosent.

Årslønnsveksten anslås til 3,3 prosent i år, konsumprisindeksen er anslått til 2,0 prosent og ledigheten til 3,7 prosent.

10.25: 165 millioner til skattekutt

Fjerning av båtmotortavgift og fortsatt lettelser for treforedlingsindustrien er blant de små skattejusteringene i revidert nasjonalbudsjett, ifølge NTB.

Forslagene vil redusere statens inntekter med 165 millioner kroner i året, går det fram av revidert nasjonalbudsjett.

  • Fra 1. juli skal avgiften på båtmotorer fjernes helt. Regjeringen tror dette vil bidra til en raskere utskifting av båtmotorparken.

  • Regjeringen varsler også at den vil gå i dialog med ESA om å videreføre lettelser i elavgiften til treforedlingsindustrien som bare har ESA-godkjenning fram til 30. juni.

10.24: 100 millioner ekstra til sikkerhet og beredskap

Regjeringen vil styrke arbeidet med sikkerhet og beredskap og vil gi 100 millioner kroner til flere tiltak, ifølge NTB.

Dette inkluderer 40 millioner kroner til sikkerhet i regjeringskvartalet og 12 millioner kroner til anskaffelse av redningshelikoptere. Beløpet inkluderer også en rekke andre sikkerhetstiltak.

10.23: 100 millioner til utleieboliger

Regjeringen vil gi 100 millioner i økt tilskudd til utleieboliger i 2014, kommer fram i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2014, ifølge NTB.

100 millioner kroner i økt tilskudd til utleieboliger i år vil ifølge regjeringen gi rom for å gi tilskudd til mellom 400 og 450 flere boliger.

Les mer: Regjeringen øker tilskudd til utleieboliger

09.54: Bruker 140,9 milliarder kroner fra oljefondet

Den samlede oljepengebruken for 2014 anslås til 140,9 milliarder kroner. Det er 1,9 milliarder kroner mer enn det som ble lagt til grunn da årets statsbudsjett ble vedtatt i fjor høst.

Les alle detaljene om budsjettet: Regjeringen øker oljepengebruken

09.52: Tobakkskvoten kan byttes mot alkohol

Regjeringen foreslår i revidert statsbudsjett å åpne for at reisende kan bytte den avgiftsfri kvoten på 200 sigaretter i halvannen liter vin eller øl, melder NTB.

Les mer: Tobakkskvote kan byttes i alkoholkvote

09.27: Øker oljepengebruken med 1,9 milliarder

Regjeringen øker oljepengebruken med 1,9 milliarder kroner i revidert budsjett sammenlignet med statsbudsjettet fra ifjor høst, ifølge NTB. Totalt bruker de 2,8 prosent av kapitalen i fondet.

09.24: Åpner for mer pengebruk

«Vi venter ikke noen store endringer i budsjettet sammenlignet med det som ble presentert i november. Men noe svakere vekst i norsk økonomi, kan åpne for noe større oljepengebruk», skriver analytiker Camilla Viland i morgenrapporten fra DNB Markets onsdag.

09.15: «Mer spennende»

Sjeføkonom Steinar Juel mener behandlingen av revidert nasjonalbudsjett for 2014 «kan bli noe mer spennende enn det vi har vært vant til de siste årene».

«I følge det vi hører nå på morgenen, vil oljepengebruken øke med et par milliarder kroner. Regjeringen synes heller ikke har latt seg friste til å utnytte fullt det at oljefondet ble mye større ved slutten av 2013 enn anslått, og at 2,9 % av fondet, som var et viktig politisk tall i fjor høst, kunne gitt rom for å øke oljepengebruken med 7 mrd kroner», skriver Juel i morgenrapporten fra Nordea onsdag.

08.55: Kommer flere overraskelser

Ifølge NRK er det presentert budsjettlekkasjer for tilsammen fem milliarder kroner før dagens fremleggelse av revidert nasjonalbudsjett for 2014. Finansminister Siv Jensen sier onsdag morgen at det kommer noen flere overraskelser når hun presenterer budsjettet klokken 10.00.

Les om alle lekkasjene her: Ingen store lekkasjer fra revidert nasjonalbudsjett

 

LES OGSÅ:

Fylker med høy inntekt kan få mer skattepenger

  Regjeringen skroter kommunal medfinansiering

Regjeringen fjerner avgiften på båtmotorer

Venter et nøytalt statsbudsjett

Regjeringen plusser på 50 millioner til lærerløft

LO finner bred støtte til skepsis mot skattekutt

Så mye «eier» du av oljefondet om ti år

- Har fått ytterligere syv milliarder kroner til rådighet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.