- Regjeringen gir et realistisk og balansert syn på den økonomiske utviklingen. Den erkjenner at norsk økonomi utvikler seg svakt og at arbeidsledigheten kan øke i tiden fremover. Det viktigste nå er derfor tydelige signaler om å satse på vekst og verdiskaping i budsjettet for 2015, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

- NHO forventer at regjeringen prioriterer tydelig i budsjettet for 2015, sier hun. Det betyr verdiskapende investeringer i samferdsel, kunnskap og forskning. Ikke minst må formueskatten reduseres kraftig, og vi må innføre nøytral moms i statlig sektor slik at private kan levere på like vilkår.

- Noe burde vært justert

Selv om revidert ikke skal være et nytt budsjett, er det områder der NHO mener politikken burde vært justert. - NHO har vært tydelige på at økningen av arbeidsgiverperioden ved permitteringer er utfordrende for våre medlemmer. Det fører til at bedriftene ser seg tvunget til å si opp ansatte de vet de snart vil få bruk for. Det er verken heldig for bedriftene eller for arbeidstakerne, sier Skogen Lund.

Anslagene for lønnsvekst på 3,3 prosent oppfatter NHO-sjefen som en støtte til en moderat lønnsutvikling og frontfagsmodellen.

- Det er svært positivt at Regjeringen slutter seg til NHOs vurdering av lønnsutviklingen, som er gjort i forståelse med LO, og gjennom dette bidrar til lavere lønns- og kostnadsvekst, sier hun.

NHO merker seg også at regjeringen viser vilje til å satse på innovasjon, blant annet gjennom 30 millioner til kommersialisering av forskning. -Dette styrker oss i troen på at regjeringen til høsten vil vri budsjettet fra forbruk og over til investeringer for verdiskaping, avslutter Kristin Skogen Lund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.