Med 1400 hoteller i 115 land og 90.000 ansatte er Carlson Hotels et av verdens største hotellselskaper.

Nå ligger alt til rette for at det blir kinesisk. En intensjonsavtale med konglomeratet HNA Tourism Group er signert og handelen ventes å være gjennomført i løpet av høsten.

Det er foreløpig ikke kjent hva kineserne betaler for Carlson Hotels, men HNA Tourism Group har lovet at Carlsons hovedkontor forblir i Minnesota i USA.

HNA Tourism Group eier fra før blant annet store aksjeposter i spanske NH Hotels og i Red Lion Hotels.

 

Kjøper eller selger?

Med i handelen følger også 51,3 prosent av aksjene i det Brussel-baserte Rezidor som er børsnotert i Stockholm.

I Rezidor-kjeden inngår alle Radisson Blu- og Park Inn-hotellene i Europa - og i Norge. Rezidor driver blant annet Norges største hotell, Radisson Blu Plaza i Oslo, og var opprinnelig eiet av flyselskapet SAS.

Nå har de kinesiske kjøperne fire uker på seg til enten å komme med et tilbud om å kjøpe de resterende 48,7 prosentene i børsnoterte Rezidor eller selge seg ned til under 30 prosent.

 

Les også:

Brekke: – Sentrale ledere viste dårlig dømmekraft

Skistar inn i Alpene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.