Det er Bangkok-noterte Thai Union Frozen Foods (TUF) som er i ferd med å kjøpe selskapet, skriver Intrafish.no.

- Det er et relativ lite, men svært strategisk kjøp for oss. Det vil gi oss en unik posisjon og en mulighet til å benytte merkevaren ”King Oscar” i vår globale markedsføring, sier konsernsjef Thiraphong Chansiri i TUF i en pressemelding.

King Oscar Holding AS ble i 2010 solgt fra Rieber & Søn til oppkjøpsfondet Procuritas Capital Investors IV. Selskapets hovedkontor ligger i Bergen, og omsetningen i fjor var på rundt 80 millioner dollar, men et ebitda-resultat på rundt 12 prosent. Selskapet har hatt en årlig vekst på rundt seks prosent de seneste fem årene.

King Oscar har produksjonsvirksomhet i Gniewino, Polen og i Svolvær, og en produksjonskapasitet på totalt 135 millioner hermetikkbokser i året. Selskapet har 500 ansatte, og selger 90 millioner hermetikkbokser i året til 16 markeder, ifølge Intrafish.no.

Transaksjonen, som må godkjennes av konkurransemyndigheter, ventes å bli gjennomført i fjerde kvartal. Salgssummen er ikke oppgitt.

Da Rieber solgte King Oscar i 2010 ble selskapsverdien avtalt til 230-255 millioner kroner, avhengig av oppnådde resultater i 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.