Denne artikkelen ble først publisert for DNvinklubbs medlemmer.

 

 

 

Nykomlingen blant de mange klassiske produsentene i Moseldalen lagde sin første vin i årgang 2000, etter at han året før hadde klart å sikre seg et hektar med upodet vinmark i Wolfer Goldgrube ved Traben-Trabach, - og emigrerte til Tyskland for godt.

De første ni årene etter sitt klarsynte møte i 1990, brukte han til å studere, og å lære av noen av regionens fremste vinmakere. I dag lager Vollenweider vin fra omlag lag 4,5 hektar. Kun riesling og kun i den stupbratte Wolfer Goldgrube.  Han lager både søte og tørre viner, men det er vinene med restsødme som imponerer aller best.  Både kabinett og spätlese 2012 fremstår med utrolig flott konsentrasjon og presis, spenstig frukt.

I tillegg til de tre vinene som nå finnes i bestillingsutvalget, ble det lansert tre viner i spesialbutikkene i april. Daniel Wollenveider har på kort tid, klart å fremskaffe et imponerende høyt nivå på de få flaskene han årlig triller ut av sin kjeller. Dette er definitivt en av husene i Mosel å holde et ekstra øye med fremover.

 

8514 Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese 2012
Vollenweider
Mosel, Tyskland
Kroner 219,90 bestilling
91 poeng
Blend
Melon og søte grønne epler med innslag av mineraler på duft. Konsentrert og presis frukt på smak med en nydelig syre, sødme balanse og en lang fersk frukt i utgang. Drikk nå til 2020. Passer til lette fruktdesserter og ost. BDK

6269 Wolfer Goldgrube Riesling Kabinett 2012
Vollenweider
Mosel, Tyskland
Kroner 179,90 bestilling
90 poeng
Blend
Søte grønne epler, flint og mineraler med innslag av rabarbra på duft. Lineær og presis frukt på smak med en balansert og konsentrert sødme, kombinert med en lang mineralsk og syrlig utgang med tørr finish. Mønsterkabinett. Drikk nå til 2020. Passer til sushi og krydret sjømat. BDK

6268 Felsenfest Riesling 2012
Vollenweider
Mosel, Tyskland
Kroner 168,90 bestilling
86 poeng
Blend
Mineraler og kjølig eplefrukt med innslag av flint og melon på duft. Slank og tørr frukt på smak med en lang mineralsk utgang, kombinert med en lang syre. Drikk nå til 2018. Passer til fet fisk. BDK(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.