Riggselskapet Borr Drilling, som ble startet av forretningsmannen Tor Olav Trøim, meldte tidligere denne uken at det ville hente 40–50 millioner dollar (380-475 millioner kroner) i en rettet emisjon. Allerede hadde enkelte investorer forhåndstegnet seg for 30 millioner dollar.

Fredag morgen, kort tid etter tegningsfristen hadde gått ut, melder Borr Drilling i stedet at det nå har forlenget tegningsperioden i emisjonen. Det opplyses at det diskuteres med långivere for å forbedre vilkårene som tidligere er kunngjort.

Fristen for å tegne seg i emisjonen er nå satt til tirsdag neste uke klokken 08:00.

Borr Drilling stiger rundt fire prosent rett etter børsåpning fredag.

Ned 91 prosent på børsen

Det har gått brått nedover for Borr Drilling. Den norske investoren Tor Olav Trøim, John Fredriksens tidligere høyre hånd, startet Borr tilbake i 2016 og børsnoterte det året etter med en markedsverdi på drøyt ni milliarder kroner.

Selskapet var gjeldfritt og hadde hentet store summer i egenkapitalmarkedet for å kjøpe nye rigger på billigsalg. Det ble kjøpt oppjekkbare borerigger både fra Transocean og Hercules. Det var store forventninger knyttet til den ferske riggbabyen.

Men det som skulle bli en ny vår i riggmarkedet, kom aldri. Tvert imot har markedet forverret seg betraktelig. Da koronaviruset lammet en hel verden og oljeprisen stupte, ble det bekmørkt. Ratene, altså hvor mye kundene betaler for leie av riggene, har falt betydelig.

I første halvår har Borr Drilling tapt 187 millioner dollar før skatt, tilsvarende 1,8 milliarder kroner med dagens kronekurs. I fjor var tapene før skatt på 188 millioner dollar. Aksjekursen har falt 92 prosent hittil i år og selskapet prises nå til en snau milliard.

Nå er selskapet i gang med å refinansiere.

Varslet enighet med långivere

Tirsdag kveld varslet Borr Drilling at det har kommet til enighet om en avtale med sine banker og det lånespesialiserte fondet Hayfin som forlenger forfall på sine lån til januar 2023 og reduserer vilkåret om minimum likviditet til fem millioner dollar.

Grepene ville gi 595 millioner dollar i lånefasiliteter, tilsvarende 5,6 milliarder kroner, ble det opplyst.

Det ble videre opplyst at man ville jobbe for å nå en avtale med sine verft før året er omme, som ville innebære en forlengelse av gjenværende avdrag og forfall knyttet til selskapets verftsfasiliteter ut 2023.

Som en del av avtalen med långiverne forpliktet Borr Drilling seg samtidig til å hente ny egenkapital.

Har fått betalt i Mexico

I tirsdagens melding meldte Borr samtidig at selskapet omsider har fått betaling fra det meksikanske oljeselskapet Pemex. Uteblitte betalinger fra Pemex har ført til et større kapitalbehov enn ventet for riggselskapet, men Borr Drillings felleseide selskaper i Mexico har nå fått 103 millioner dollar av Pemex, tilsvarende 65 prosent det utestående beløpet.

– Vi er fornøyd med å ha funnet en avtale med selskapets banker og Hayfin som til sammen med ny egenkapital vil bedre likviditeten med i overkant av 700 millioner dollar over de neste to årene. Vi er sikre på at vi med denne avtalen og den fortsatte støtten fra verftene vil skape en langsiktig løsning med lav kontant-break-even i årene som kommer, sa administrerende direktør Patrick Schorn i Borr Drilling i meldingen tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.