Tor Olav Trøim satser videre i riggselskapet Borr Drilling, som han grunnla i 2016, men som siden har møtt på utfordringer knyttet til stor gjeld og vanskelige tider i oljeindustrien.

Når Borr nå henter 250 millioner dollar i en ny emisjon, altså omtrent 2,4 milliarder kroner, tar den norske forretningsmannen sin andel, og vel så det. Trøim har tegnet seg for 15,8 millioner aksjer, eller omtrent åtte prosent av det selskapet nå selger for å skaffe seg mer kapital. Det er litt mer enn eierandelen han hadde fra før i selskapet.

Det betyr at Trøim investerer nesten 200 millioner kroner i selskapet han allerede har brukt mye kapital på siden begynnelsen, og der han er styreleder.

Toppsjefen i selskapet, Patrick Schorn, tegner seg på sin side for 100.000 aksjer.

Den nye emisjonen er den siste i en lang rekke med kapitalinnhentinger som Borr har måttet ty til for å holde seg flytende og komme til forståelse med kreditorene, som sitter på nesten to milliarder dollar i gjeld.

Trøim og Borr har flere ganger greid å forhandle seg til en enighet med långiverne, selv om det tidvis har vært tegn på utålmodighet blant noen av dem. DN skrev blant annet i fjor at DNB og en annen kreditor hadde utarbeidet en plan B i tilfelle Borr ikke kom i mål med sine refinansieringsforsøk, og mente det trengtes mye mer ny kapital enn det som var hentet inn tidligere.

Nå har banker og verft gått med på å utsette forfallene med flere år, mot diverse betingelser – blant annet emisjonen og salg av flere rigger.

Analytiker Kim André Uggedal i SEB skriver i en oppdatering at Borr Drilling etter emisjonen er godt posisjonert til å dra nytte av en sterk oppgang i riggmarkedet. Han har derfor fjernet sin salgsanbefaling på aksjen, og vil komme tilbake med en ny anbefaling og nytt kursmål på Borr-aksjen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.