Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling fikk et resultat før skatt på minus 75,4 millioner dollar i tredje kvartal. Det tilsvarer et underskudd på 691 millioner kroner.

På forhånd var det ventet et underskudd før skatt på 47 millioner dollar.

  • Driftsresultatet endte på minus 26 millioner dollar i kvartalet, mot ventet 15,5 millioner dollar. I samme periode i fjor var driftsresultatet på minus 41,5 millioner dollar.
  • Omsetningen var på 103 millioner dollar (943 millioner kroner), mens kostnader knyttet til drift av rigger og vedlikehold endte på 88 millioner dollar (806 millioner kroner).

– Sterk markedsposisjon

– Jackup-markedet strammet seg ytterligere til i tredje kvartal med sterk anbudsaktivitet med bedrede dagrater og styrkede markedsutsikter for 2020, sier styreleder Paal Kibsgaard i en melding.

Resultatene var som selskapet hadde sett for seg på forhånd, ifølge meldingen, og er fremdeles påvirket av betydelige kostnader knyttet til aktivering av rigger.

De siste to årene har Borr Drilling fått 16 rigger ut i drift, mens ytterligere tre er i ferd med å gå i arbeid.

Ned 41 prosent

– Med ytterligere 12 moderne rigger igjen som skal på kontrakter, hvorav syv gjenstår å leveres, er vi i en sterk markedsposisjon både med tanke på kapasitet og aldersprofilen på flåten vår, sier Kibsgaard.

Hittil i år er Borr-aksjen ned 41 prosent, og siden børsnoteringen august 2017 er aksjen ned 57 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.