Borr Drilling la torsdag morgen frem resultater for første kvartal. Her kan selskapet som Tor Olav Trøim var med på å starte høsten 2016 for første gang vise til inntekter av betydning.

Borr Drilling hadde i første kvartal driftsinntekter på 10,6 millioner dollar, eller rundt 86 millioner kroner. Til sammenligning var de samlede inntektene i hele 2017 på kun 0,1 millioner dollar.

Lønnshoppet henger blant annet sammen med at riggen «Norve» i januar startet på en jobb for BW Energy på Dussafu-feltet i Gabon.

Resultatet før skatt var allikevel på minus 33,8 millioner dollar, tilsvarende et underskudd på 276 millioner kroner.

Viktige hendelser i kvartalet inkluderer fullføringen av oppkjøpet av Paragon Offshore, og en kapitalinnhenting på 250 millioner dollar, drøyt to milliarder norske kroner.

Vil noteres på ny børs

Til tross for at dette kun er første kvartal med inntekter, føler Borr Drilling allerede at forholdene er i ferd med å bli vel små her «hjemme» i Norge.

– Styret i selskapet har valgt å starte en prosess med å undersøke en mulig notering av Borr Drillings aksjer på en ytterligere anerkjent internasjonal børs, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Borr Drilling har vært notert på Oslo Børs siden august i fjor. Årsaken til at styret ønsker at Borr-aksjen skal kunne handles på flere børser er for å bedre likviditeten i aksjen.

– Den generelle interessen for selskapet har bedret seg betydelig det siste året, skriver selskapet videre.

Selger unna rigger

Borr Drilling tapte i første kvartal drøyt 52 millioner dollar, eller rundt 425 millioner kroner på driften.

I slutten av april meldte Borr Drilling at selskapet hadde lykkes med å selge 14 av de eldste riggene det overtok etter oppkjøpet av Paragon Offshore.

I sin kvartalsrapport melder Borr Drilling at selskapet er blitt kontaktet av flere potensielle kjøper av den halvt nedsenkbare riggen «MSS1» som Borr også overtok etter Paragon-oppkjøpet.

– Prisindikasjonene som er mottatt er høyere sammenlignet med verdsettingen som ble antatt i Paragon-oppkjøpet, skriver selskapet i rapporten.

Borr Drilling satser på avanserte oppjekkbare rigger, og «MSS1» passer derfor ikke inn i flåten.

130 millioner i gevinst

Totalt har Borr Drilling solgt unna hele 26 gamle rigger så langt i år, hvorav 25 allerede er levert til sine nye eiere.

– Ingen av disse riggene vil komme tilbake i det internasjonale markedet for jackuprigger, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

I rapporten oppgir Borr Drilling også at salget av de 14 gamle riggene i april er ventet å bidra med en gevinst på 16 millioner dollar, eller rundt 130 millioner kroner, i resultatet for andre kvartal. (Vilkår)

Skal Eurobonus bli en kryptovaluta?
Finansdirektør Torbjørn M. Wist i SAS om en nyvinning der man snart kan handle flybonuspoeng med hverandre.
01:14
Publisert: