Det Tor Olav Trøim-styrte riggselskapet Borr Drilling fikk mer enn 7000 jobbsøknader da selskapet lyste ut 20 stillinger i Dubai og fem ved hovedkontoret i Oslo.

Borr har nå fått på plass organisasjonsstrukturen, og regner med at de fleste av stillingene blir besatt i løpet av de kommende månedene.

– I løpet av første kvartal ble organisasjonsstrukturen til Borr Drilling etablert, og vi lyste ut stillingene som trengs for å bygge et internasjonalt riggselskap. Vi mottok over 7000 søknader. Blant disse var det svært mange sterke, erfarne kandidater, opplyses det i selskapets kvartalsrapport. 

Selskapet gjorde det kjent i slutten av mars at det ville rekruttere rundt 20 nye ansatte til riggsatsingen. Inntil nå har selskapet bestått av toppsjef Rune Magnus Lundetræ, driftsdirektør Svend Anton Maier og Trøim selv som aktivt styremedlem. 

Sentrale stillinger 

Stillingene som ble utlyst var i hovedsak ledende og sentrale stillinger. Blant utlysningene var kommersiell direktør, finansdirektør, kontraktsansvarlig, innkjøpere og HR-direktør. 

Lundetræ fortalte til DN i mars at han var på jakt etter dynamiske, energiske personer som ville sette sitt preg på et selskap i vekst. 

– Dette er unik mulighet til å bygge et selskap fra bunnen av, og et selskap som har en spennende eiersammensetning og, i våre øyne bra «assets» og sterk kapitalstruktur, sa han til DN. 

Fullført riggkjøp 

Torsdag morgen ble det kjent at Borr har fullført kjøpet av Transoceans flåte av oppjekkbare rigger. Kjøpesummen er på rundt 1,35 milliarder dollar, om lag 11,4 milliarder kroner. Selskapet opplyser samtidig at det ønsker å foreta flere oppkjøp fremover. 

«Ambisjonen er å anskaffe moderne eiendeler innen offshore-drilling kjøpt til en betydelig rabatt fra nybyggprisen», heter det i selskapets siste kvartalsrapport, lagt frem torsdag.

Borr har gjort fremgang i arbeidet mot en børsnotering, og målet er en notering i løpet av tredje kvartal.

Jobber med Schlumberger

En sentral del av Borrs strategi er å jobbe med oljeservicegiganten Schlumberger, som ledes av nordmannen Paal Kibsgaard og selskapet Cameron for å utvikle integrerte løsninger.

Schlumberger har også kommet inn på eiersiden i Borr, og fikk i mars utstedt 4,7 millioner rettigheter til å få aksjer til kurs 3,50 dollar pluss fire prosent årlig, «for deres rolle, støtte og deltagelse» i aksjeemisjonen tidligere i mars. Schlumberger får ytterligere 4,7 millioner aksjerettigheter («warrants») når samarbeidsavtalen mellom selskapene settes i verk.

Ledelsen i Borr får dessuten inntil 10 millioner opsjoner som del av sin bonusordning.

Borr hadde ingen driftsinntekter i hverken 2016 eller i første kvartal, men har fått levert to moderne oppjekkbare rigger som nå markedsføres for oppdrag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mini Countryman i kollisjonstest.
MINI Countryman fikk femstjerners rating i Euro NCAP's kollisjonstest for 2017.
02:34
Publisert: