Tor Olav Trøims riggbaby Borr Drilling har besluttet å klargjøre fire nybygde jackup-rigger.

Selskapet har ikke sikret seg faste kontrakter for de fire riggene, men er såpass sikre på at markedet vil ta seg opp at de nå likevel velger å gjøre riggene klare for å dra ut på sjøen.

Vil i arbeid neste halvår

«Styret ser flere interessante muligheter for arbeid til attraktive rater», skriver Borr i meldingen.

Selskapet har intensjonsavtaler for riggene, og venter at de vil komme ut i arbeid i første halvdel av 2019.

«Gitt det bedrede markedssynet for jackup-rigger er vi stadig mer positive til fremtidige kontraktmuligheter for våre moderne rigger, men understreker vår fortsatt disiplinerte tilnærming til kontrakter med fokus på muligheter som genererer betydelig positiv avkastning etter kostnader knyttet til reaktivisering», skriver Borr.

Superoptimist

Under Pareto-konferansen i september forsikret Trøim en fullsatt sal av olje- og gasstopper om at det er solskinn å skimte i horisonten i riggbransjen.

– Det er penger nok til alle oss, sa Trøim.

– Alle dere i salen kommer til å ha mye mer penger investert i riggbransjen om to år. For alle har underinvestert i dette, la han til.

Ifølge presentasjonen han og Borr holdt på konferansen er ventetiden i rigg nå over, ratene er stigende og kontraktene er på vei.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil Elon Musk lykkes? Det gjenstår å se
Er du interessert i Tesla-aksjen, er det én ting du må følge med på.
01:25
Publisert: