Ledelsen i riggselskapet Dolphin Drilling, tidligere Fred. Olsen Energy, er ansatt gjennom selskapet Dolphin Drilling Management as. I en melding tirsdag fremkommer det at alle ansatte i dette selskapet blir sagt opp.

Det betyr at ledelsen i riggselskapet må gå, inkludert administrerende direktør Ivar Brandvold og finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe.

For de fleste i ledelsen er oppsigelsesperioden på tre måneder, mens den for Brandvold og Krogseth Moe er på seks måneder.

Blir ny sjef

Riggselskapet, som nå er fullstendig kontrollert av kreditorene, skriver at driften i borevirksomheten vil fortsette uforstyrret. Kreditorene har informert selskapet om at de har funnet en ny administrerende direktør. Han heter Bjørnar Iversen og har jobbet 17 år i Odfjell Drilling og senest som administrerende direktør i Songa Offshore.

Bjørnar Iversen (i midten) blir ny sjef i Dolphin Drilling. Her ved siden av avtroppende Dolphin Drilling-sjef Ivar Brandvold (til venstre) på DNBs olje, offshore og shippingkonferanse i 2016. Helt til høyre er Atle Sæbø i Odfjell Drilling.
Bjørnar Iversen (i midten) blir ny sjef i Dolphin Drilling. Her ved siden av avtroppende Dolphin Drilling-sjef Ivar Brandvold (til venstre) på DNBs olje, offshore og shippingkonferanse i 2016. Helt til høyre er Atle Sæbø i Odfjell Drilling. (Foto: Gunnar Blöndal)

På sin Linkedin-profil skriver han at hans mål nå er å bygge Dolphin Drilling til «The Midwater Expert» ved å gi prima aktivitet til kundene.

«Jeg vil også jobbe for å gjøre livet suksessrikt for alle nåværende og nye ansatte, organisasjonen og eierne av Dolphin Drilling», skriver han på Linkedin.

Den nye toppsjefen skal være i gang med å stable en ny ledelse på benene.

Sitter igjen med Titanic-verft

Etter å ha kjempet lenge for å få de ulike långiverne og aksjonærene med på en felles løsning, fikk de viktigste långiverne til slutt nok. I midten av april sendte selskapet ut en melding der långiverne i praksis tok over selskapet.

Eierne sitter igjen med smuler:

  • Aksjonærene blir sittende igjen med Harland Wolff-verftet i Belfast, der Titanic ble bygget.
  • Og de får en bitte liten andel, 1,5 prosent, i restene av Fred. Olsen Energy mellomdypvannsrigger, en andel som aksjonærene kan velge å selge videre for to millioner dollar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.