Riggselskapet Fred. Olsen Energy mener den svake utviklingen i offshore-riggmarkedet vil vedvare gjennom 2015, men tør ikke spå hva som må til for å snu trenden og hvor lenge situasjonen vil vare.

Det sier administrerende direktør Ivar Brandvold i Fred. Olsen Energy til TDN Finans i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i Oslo onsdag.

Brandvold beskriver det som skjer i sektoren om dagen som en konsolidering i aktivitet og drift.

- Gitt situasjonen tror jeg man skal være forsiktig med å være for eksakt på prognosene. Det foregår en omstilling, og vi må se hvordan den utvikler seg før man kan gi et mer konkret bilde, sier han.

Både Fred. Olsen Energy og de øvrige selskapene i bransjen må begynne å tilpasse seg at man faktisk er inne i en betydelig reduksjon i aktivitetsnivået, mener Brandvold.

Han nevner driftskvalitet og kapitaldisiplin som hovedfokuset til selskapet fremover.

Fred. Olsen Energy-sjefen erkjente under dagens kvartalspresentasjon at bransjen må innstille seg på å gå inn i en periode preget av et betydelig antall inaktive rigger.

Samtidig kommer det en del ny kapasitet inn i markedet, og det vil derfor trolig bli nødvendig at eldre rigger skrapes.

Hvilke av Fred. Olsen Energys rigger som er kandidater for skraping, eventuelt opplag, vil Brandvold imidlertid ikke ut med.

- En slik vurdering er litt tidlig for oss. Det vi må tilpasse oss nå, er hva som kommer til å være markedssituasjonen i 2015 og 2016. Det er imidlertid for tidlig å si noe mer konkret om hva det betyr, sier han.

Hvor mye kapasitet som må ut fra markedet for å bringe tilbake balanse vil han heller ikke si noe om, og referer igjen til den betydelige usikkerheten i markedet.

Brandvold påpeker imidlertid at alle selskapets rigger er på kontrakter pr dags dato, utenom Borgny, som ligger i opplag i Nord-Irland. For denne riggen tas det løpende vurderinger for hvilke muligheter man har.

Ellers ønsker ikke Fred. Olsen Energy-sjefen å spekulere rundt om det kan bli aktuelt å opprettholde utbyttesuspensjonen også neste år.

Han understreker at vurderingen av utbyttet er en totalitetsvurdering av markedet, egen aktivitet og utviklingen av disse faktorene over tid.

Les også:
Steile fronter før gresk gjeldsplan legges fram i Brussel
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.