– Det er krevende – det er lange dager. Vi frykter at det skal skje en feilprioritering. At man neglisjerer litt, ikke er helt våken, og at det kan få konsekvenser for pasienter, sier Inger Staff, sykepleier i riggselskapet Songa, til NRK.

Sykepleierne har i ett år advart om arbeidspress på fire rigger på sokkelen. Til NRK forteller Staff at sykmeldinger har økt, og flere sykepleiere har sluttet. Sykepleierne mener riggselskapet bryter hviletidsbestemmelser og blir presset til å arbeide på overtid.

En bekymringsmelding ble sendt til Petroleumstilsynet i februar. Da Fylkesmannen i Rogaland hadde tilsyn på Songa Equinox i vinter ble det avdekket flere avvik. Disse avvikene er fulgt opp, skriver NRK.

Bjørnar Iversen, administrerende direktør i Songa, avviser at selskapet driver med planlagt overtid.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.