Etter halvannet år som styreleder for John Fredriksens riggselskap Seadrill går Glen Ole Rødland av med umiddelbar effekt, ifølge en melding mandag.

– Dette er det riktige tidspunktet for meg å gi fra meg stafettpinnen. Restruktureringen har vært kompleks og mangesidig, og jeg er sikker på at styret vil få det gjennomført, sier han i en melding.

Glen Ole Rødland har bakgrunn fra blant annet meglerhuset First Securities og investor Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Tycoon Industries. Han har vært styreleder i Seadrill siden november 2019 etter at han tok over for John Fredriksen. DN har tidligere skrevet at Fredriksen selv skal ha vært aktiv i å utnevne Rødland som hans etterfølger som styreleder i Seadrill.

Rødland er den som har uttalt seg og frontet Seadrills restrukturering i mediene. Det står ikke opplyst om hvem som tar over som styreleder etter Rødland.

Spennende tid i Axactor

Glen Ole Rødland går samtidig av som styreleder i inkassoselskapet Axactor. Også dette med umiddelbar effekt. I den meldingen sier han følgende:

– Jeg har hatt en spennende tid i Axactor. Sammen med et veldig kompetent styre og ledelse har vi videreutviklet en bærekraftig plattform og strategi som jeg venter vil levere høy verdiskaping for investorer, kunder og andre interessenter.

Rødland markerte seg raskt da han kom inn som ny styreleder i Axactor våren 2020. Dagen etter han på generalforsamlingen ble stemt inn som ny styreleder ble daværende toppsjef Endre Rangnes sagt opp. Da DN skrev om saken, opplyste Rødland at han ikke er ansatt formelt i John Fredriksen-systemet, men er «uavhengig investor og sitter i styrer».

Styremedlem Merete Haugli går inn som ny fungerende styreleder i Axactor. Hun har vært med i styret siden januar 2017 og har samtidig verv i andre selskaper hvor John Fredriksen er involvert. Hun er styreleder i Norwegian Property og sitter i valgkomiteen i lakseoppdretteren Mowi og olje- og gasselskapet North Energy.

I Seadrill eier John Fredriksens Hemen Holding rundt 27 prosent av aksjene. I Axactor er det Fredriksens Geveran Trading som eier rundt 44 prosent av aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.