Den John Fredriksen-dominerte riggkjempen Seadrill leverer bedre bunnlinje enn ventet i andre kvartal, mens driften ligger lavere (se tabell).

Bruttoresultatet (ebitda) var på 651 millioner dollar, mot 629 millioner ventet, ifølge TDN Finans.

Forblir utfordrende

Konsernsjef Per Wullf påpeker at riggselskapet fortsetter å levere sikker og effektiv drift. Samtidig høster Seadrill fruktene av kostnadskuttprogrammet som ble initiert i 2014, ifølge ham.

- Seadrill har fortsatt å være proaktiv for å klare seg gjennom den nåværende nedgangssyklusen. Kontraktsreforhandlinger med våre kunder går fremover og vi har inngått avtaler med to skipsverft for å håndtere vil leveringsplan, sier Wullf og fortsetter;

- Vi tror markedsforholdene vil forbli utfordrende gjennom 2016, og vil fortsette å fokusere på sikkerhet, effektiv drift og kostnadsstyring, sier han.

Ser svakere resultater

Seadrill påpeker at utsikten for 2017 og videre er avhengig av prisstabilitet i råvareprisene, at oljeselskapene oppnår målene ved sine rasjonaliseringsprogrammer, samt at man ser fortatt nedbygging av kapasitet i riggmarkedet.

Seadrill ser bruttoresultatet omlag 160 millioner dollar lavere i tredje kvartal, enn i andre kvartal, ifølge kvartalsrapporten.

Kontantmessige kostnadsbesparelser ventes til 500 millioner dollar i løpet av 2015, fremgår det.

Skyver på leveringer

Selskapet har fått utsatt levering av boreskipene "West Draco" og "West Dorado", til slutten av første kvartal 2017.

Videre opplyser selskapet at forventet levering av åtte jackup-rigger i 2015 har blitt endret, hvor levering av en av enhetene nå er utsatt til slutten av desember 2015, fem enheter i 2016 og to til 2017.

Seadrill har nå 15 rigger under bygging, hvorav fire er boreskip, tre semirigger og åtte jackup-rigger. Selskapet har samtaler med skipsverft rundt leveringsdato for øvrige, ifølge rapporten.

Støttes av bankene

Ordreboken var på omkring 14 milliarder dollar ved utgangen av andre kvartal. 

Seadrill har også fått endret lånebetingelsene med sine bankpartnere, med "revidert gjeldsgrad". Selskapet har sikret seg 2,15 milliarder dollar i ny finansering sålangt i 2015.

"Seadrill fortsetter å dra fordel av en sterk relasjon med sine hovedbankforbindelser, som støtter selskapets evne til å manøvrere i et utfordrende markedsklima", heter det i kvartalsrapporten.

Les også:
- Tilbudsoverskuddet er fortsatt nøkkelen til press
Bedrer betingelser for Mexico-boring
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.