Odfjell Drilling har fått en kontrakt for den halvt nedsenkbare riggen «Deepsea Stavanger» med JX Nippon, ifølge en melding mandag.

Toppsjef Simen Lieungh påpeker at kontrakten sikrer engasjement for riggen før oppstart av borekontrakten med oljeselskapet Wintershall i 2017.

- Våre høyavanserte rigger har levert sterke resultater og gjør oss trygg på vår markedsposisjon til tross for at konkurransen er tøffere enn noen gang. Vi ser ser frem til å skulle vise oss frem for JX Nippon og deres partnere på britisk sokkel, sier Lieungh i meldingen.

Deepsea Stavanger.
Deepsea Stavanger. (Foto: Odfjell Drilling/pressebilde)

«Deepsea Stavanger» gikk av kontrakt med BP i Angola i november 2015, og har deretter gjennomgått obligatorisk femårssjekk, opplyser selskapet. Riggen er på vei til Norge før mobilisering i britisk farvann. Kontrakten med Wintershall på Maria-feltet har oppstart tidlig i 2017.

Kontrakten med JX Nippon ventes å starte i andre kvartal 2016 og estimert varighet er mellom 60 og 75 dager.

«Deepsea Stavanger» skal bore én letebrønn vest for Shetland på den britiske kontinentalsokkelen, opplyses det.

Les også: Ser 25 dollar fatet - eller lavere

Dagens aviser på 1-2-3

- Markedene er på kanten av et stup

Se DN Tv:  Vant 14 milliarder

Vant 14 milliarder kroner i Powerball-lotteriet
Kupongen ble solgt her i en 7-Eleven butikk i Chino Hills utenfor Los Angeles.
01:08
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.