Bonheur, som er reder og investor Fred. Olsen og familiens investeringsselskap, har bedt styret i Fred. Olsen Energy kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling med formål om å endre riggselskapets selskapsnavn. Det kommer frem i en innkalling sendt til Oslo Børs torsdag.

Styret foreslår dermed at navnet på det kriserammede riggselskapet endres til Dolphin Drilling. Generalforsamlingen er 20. desember i år.

– Vi mener at selskapet er best tjent med å bruke Dolphin Drilling som selskapsnavn. Dolphin Drilling er et sterkt innarbeidet merkenavn over alle år hos både selskapets kunder og selskapets samarbeidspartnere i den operative virksomheten. Uansett utfall av selskapets arbeid med en restrukturering vil Dolphin Drilling være et godt navn å bygge videre på, sier daglig leder i Fred Olsen & Co., Anette Olsen.

Anette Olsen, daglig leder i Fred Olsen & Co.
Anette Olsen, daglig leder i Fred Olsen & Co. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Rederen og investoren Fred. Olsen og hans familie er gjennom børsnoterte Bonheur største eier i Fred. Olsen Energy med over halvparten av de utestående aksjene.

Oljenedturen, mindre oljeleting og rigger i opplag sendte Fred. Olsen Energy inn i sin største krise noensinne, og selskapet har i månedsvis kjempet med de ulike kreditorene og eierne om å redde selskapet. Onsdag gikk selskapets egen plan i vasken etter at en potensiell riggkjøper trakk seg.

Bonheur kontrollerer også NHST Media Group, som eier Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.