Pareto Securities oppgraderer anbefalingen på riggsektoren til kjøp, og mener fundamentale faktorer fortsatt peker på økte aktivitetsnivåer på mellomlang til lang sikt på tross av det seneste oljeprisfallet.

Det fremgår av en sektoroppdatering mandag, der Seadrill, Ensco og Rowan Companies fremholdes som toppvalgene.

Endringen i aksjekursene siden toppen i oktober impliserer ifølge meglerhuset at innhentingen i sektoren blir utsatt med om lag 2,5 år, men da brentoljen handles på den marginale break even-kurven for offshore-prosjekter mener de at dette er overdrevet.

«Vi argumenterer for at prisingen har løsrevet seg fra underliggende fundamentale faktorer de seneste månedene og at den seneste volatiliteten har gitt et godt inngangspunkt inn i alle aksjer i vårt dekningsunivers», heter det i rapporten.

Meglerhuset nedjusterer estimatet for oljeselskapenes pengebruk i 2019, der de nå anslår en vekst på seks prosent, mot tidligere ti prosent.

For investorer som ønsker investeringer med en mindre risikabel beta-koeffisient enn de tidligere nevnte toppvalgene innen sektoren fremhever Pareto selskapet Transocean.

Meglerhuset mener videre at selskaper som Northern Drilling og Odfjell Drilling gir trygg eksponering mot harsh environment-markedet som de mener allerede er på vei til å bli mer balansert.

Borr Drilling fremheves dersom en ønsker eksponering mot premium-delen av jackup-markedet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Idar Vollvik: – Slik blir du raskt rik
...og sånn unngår du skivebom.
01:07
Publisert: