Oljeservicegiganten Schlumberger, ledet av nordmannen Pål Kibsgaard, kjøpte tidligere i år aksjer for 221 millioner dollar i emisjonen i Tor Olav Trøims rigg-baby Borr Drilling.

Schlumberger kontrollerer dermed 20 prosent av selskapet.

I en telefonkonferanse sist fredag forklarte Kibsgaard seg om motivasjonen for kjøpet.

– Det er flere drivere bak investeringen, men hoveddriveren er å skape en plattform hvor vi kan samarbeide tett med Borr om å tilby performance drilling offshore i grunt vann, sa Kibsgaard, ifølge utskriften fra telefonkonferansen.

Trøim var i mange år høyre hånd for skipsreder og milliardær John Fredriksen og styrte gruppens virksomheter innen blant annet shipping, rigg, oljeservice og oppdrett. Det ble brudd mellom dem i 2014.

– En betydelig mulighet

– Vi ser på dette som en betydelig mulighet der både Schlumberger og Borr kan tilby denne nye typen kontrakt-modell, som nå brukes mye på land, men som nå kan brukes på grunt vann, sa Kibsgaard.

Schlumberger-sjefen understreker at selskapet er åpne for å jobbe andre offshore boreselskaper på lignende performance-kontrakter.

– En veldig god finansiell investering

Kibsgaard mener også at Borr Drilling representerer et betydelig potensielt marked for Schlumbergers datterselskap Cameron Drilling, både med tanke på utblåsingsventiler og borepakker.

– Når vi ser på selskapet og planene fremover, så forventer vi at dette blir en veldig god finansiell investering. Så dette er hovedbegrunnelsen bak investeringen, sa Kibsgaard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.