Det amerikanske riggselskapet Diamond Offshore Drilling er det siste riggselskapet til å melde om smalhans som følge av oljeskrellen.

Selskapet har mottatt muntlig beskjed fra det statlige meksikanske oljeselskapet Pemex om at Pemex har intensjon om å terminere kontraktene for «Ocean Ambassador», «Ocean Nugget» og «Ocean Summit», samt å kansellere borekontrakten for «Ocean Lexington», ifølge en melding til den amerikanske børsmyndigheten SEC mandag kveld.

Diamond har også mottatt varsler fra det koreansk-eide oljeselskapet Dana Petroleum og det brasilianske statsoljeelskapet Petrobras.

«Per dato for denne rapporten har vi ikke mottatt skriftlig varsel om opphør eller oppsigelse. Vi er i diskusjoner med Pemex om riggene», skriver Diamond Offshore.

Videre opplyser Diamond Offshore at den 12. februar 2015 fikk selskapet beskjed om at Dana Petroleum terminerer sin borekontrakt for «Ocean Nomad». Borekontrakten var anslått å avsluttes i samsvar med vilkårene i august 2015.

«Vi mener at Dana ikke hadde en gyldig grunn til terminering, og vi akter å forsvare våre rettigheter i henhold til kontrakten», skriver Diamond Offshore.

Diamond Offshore opplyser videre at Petrobras nylig har informert selskapet om at Petrobras har en rett til å avslutte borekontrakten på «Ocean Baroness». Petrobras har verbalt informert om at de ikke har til hensikt å fortsette å bruke riggen.

«Vi er for tiden i samtaler med Petrobras om riggen», skriver selskapet.

Også riggkjempen Seadrill er i hardt vær som følge av nedturen i riggmarkedet. Nylig meldte selskapet om usikkerhet knyttet til en forlengelse av en kontrakt med nettopp Petrobras, som tidligere meldt. Selskapet fjernet derfor 1,1 milliarder dollar fra ordrebøkene.

Les også: Brasil-smell for Seadrill

Det bidro til å legge ytterligere press på aksjekursen, og har sådd ny usikkerhet rundt Seadrills ordrereserve.

Seadrill-aksjen er ned over 60 prosent siden oljeprisen begynte å rase i juni ifjor. Oljeprisene er ned omkring tilsvarende. Sålangt i år Seadrill-aksjen opp 3,3 prosent.

Seadrill er ned 1,60 prosent til 89,30 kroner på Oslo Børs hittil tirsdag. Det priser selskapet til 44 milliarder kroner.

Til sammenligning prises Diamond til omlag 33 milliarder kroner på New York-børsen.

Les også: – Man skal langt ned i kjelleren
Sterk servicevekst i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.