Fredag satt Sevan Marine-gründer Arne Smedal i avhør på politihuset i Arendal.

Nå er han siktet i det som kan være den største korrupsjonssaken i Norge noensinne.

Selskapene Sevan Marine og Sevan Drilling skal tilsammen ha betalt flere titall millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Fredag offentliggjorde Sevan Marine med grunnlag i en gransk­nings­rapport fra advokatselskapet Selmer at «det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige ut­betalinger fant sted, og at «hand­lingene kan være å anse som økonomisk kriminalitet».

John Fredriksens riggselskap, Seadrill, opplyser i en melding mandag at siktelsen er relatert til kontrakter opprinnelig tildelt i perioden 2005-2008, som var før Seadrill initielt kjøpte en minoritetsandel i Sevan Drilling og senere en kontrollerende andel.

I desember 2011 kjøpte Seadrill en andel på 28,5 prosent i Sevan Drilling, og andelen ble økt til 50,11 prosent i juli 2013.

Seadrill forblir forpliktet til de høyeste etiske standardene, opplyses det i meldingen mandag. Seadrill vil samarbeide med enhver myndighet i forbindelse med den pågående undersøkelsen hvis de blir forespurt, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Ny overraskelse fra Kina

– Oslo får nattbarnehage og dyrepoliti

Veksten i Kinas økonomi falt til 6,9 prosent

Se DNTV: Berit Svendsen snakker engelsk

Berit Svendsen snakker engelsk
Berit Svendsen snakker engelsk. Norske ledere er mindre engasjerende å høre på så fort de skifter fra norsk til engelsk.
00:24
Publisert: